FIFA VM 2018

Danske læger med gode nyheder til Kvist

William Kvist er tilbage i Danmark og har fået sin skade undersøgt, det ser lidt bedre ud end først antaget.

Der er fortsat brækkede knogler i William Kvists krop, men i løbet af nogle få timer på dansk grund ser tingene allerede noget lysere ud for den 33-årige midtbaneslider.

Mandag aften blev han undersøgt på Bispebjerg Hospital i København og her kunne lægerne fortælle ham, at han kun havde et brækket ribben modsat de to, der først var tale om.

William Kvist har lagt et billede på sin facebookprofil, hvor han er et stort smil og skriver om sin situation:

- Så er jeg udskrevet fra Bispebjerg. Lægerne her melder et sikkert brækket ribben, som sidder fint, samt et lille pneumothorax (en lille punktering af den ene lunge, red.) øverst på venstre side, som i løbet af kort tid er blevet betydeligt bedre. En kontrol senere på ugen vil give vished, om det bliver aktuelt at tage tilbage til VM, lyder det fra William Kvist i sit opslag på Facebook, hvor han altså holder fast i den optimistiske tilgang til situationen, som han også forsøgte at give udtryk for mandag fra sygesengen i Rusland.

- VM er jo langt, og vi kommer langt. Så den lillebitte sandsynlighed for, at jeg skulle kunne spille en lille rolle stadigvæk, den skal undersøges til bunds. Det finder vi nok snart ud af, vi får se, sagde han i en video fra sin facebookprofil.

Fra to til en brækket knogle

William Kvist kom til skade i en hovedstødsduel i første halvleg af opgøret mod Peru lørdag aften. Her blev danskeren ramt i maveregionen af Jefferson Farfans ene knæ. Han prøvede at spille videre, inden han nogle minutter senere måtte bæres fra banen.

Kvist måtte efterfølgende bæres fra banen i store smerter, og allerede kort efter 1-0-sejren gav landstræner Åge Hareide udtryk for, at der var symptomer på et brækket ribben

Landsholdslæge Thøger Krogh fortalte til TV 2 SPORT, at der var tale om to brækkede ribben og en lille punktering af den ene lunge. Altså en melding, der nu er blevet en smule bedre.

Selvom der er lys i mørket for William Kvist med den seneste melding fra lægerne på Bispebjerg Hospital, er der meget, der fortsat skal gå FCK-spillerens vej, hvis han skal ende tilbage i VM-lejren.

Men også Thøger Krogh tror på, at det måske kan lade sig gøre. Det sagde han mandag.

Kan Kvist være aktuel senere i turneringen?

- Det vil være spekulationer. Det må vi se på. Der er lang tid til en eventuel VM-finale.

Du ser det først som en mulighed, at han kan blive klar til en eventuel finale?

- Man skal aldrig sige aldrig. Men det er spekulationer, og nu må vi se, hvordan de næste dage kommer til at gå. Så er det lettere at sige, hvornår han er smertefri, siger landsholdslægen.

Det gør hamrende ondt

I forbindelse med den første melding om to brækkede ribben sagde overlæge med speciale i lungekirugi, Mark Krasnik til Ritzau:

- Når man har brækket to ribben, så gør det pisse hamrende ondt, og det gør det i lang tid. Jeg plejer at sige til folk, at der går tre måneder, før de ikke mærker det mere.

Der er samtidig ikke meget at gøre for Kvist, når det kommer til behandling. Ribbenene skal have ro til at vokse sammen af sig selv.

- Behandlingen er ren smerteafdækning for at gøre folk smertefri. Det vigtigste er, at patienten kan trække vejret og trækker vejret dybt en gang imellem, siger Krasnik.

Danmarks næste kamp er den 21. juni mod Australien og vises på TV 2 og TV 2 Play. Kampen kan blandt andet ses på storskærm i Tivoli.