Fodbold

FCM sælger 18-årig back for rekordbeløb

FC Midtjyllands unge venstre back Andreas Poulsen skifter til Bundesligaklubben Borussia Mönchengladbach.

Fra næste sæson bliver den bedste tyske række en dansker rigere. 18-årige Andreas Poulsen skifter de danske mestre FC Midtjylland ud med Borussia Mönchengladbach.

Det skriver den tyske klub på sin hjemmeside.

Også i det midtjyske vækker skiftet glæde. FCM kalder det "et rekordsalg" og mener at vide, at handlen gør Andreas Poulsen til den dyreste danske fodboldteenager i historien.

Klubben nævner ikke selv, hvor meget Gladbach har betalt for Andreas Poulsen, der blot har spillet 13 kampe for midtjyderne, og som gør sig som venstre kant eller venstre back.

- Det har været lidt svært at falde i søvn om aftenen på det seneste. Jeg er sindssygt glad, og nu glæder jeg mig bare til at komme i gang, siger Andreas Poulsen til FC Midtjyllands hjemmeside.

- Selvfølgelig bliver det hårdere dernede, men jeg glæder mig, og jeg ser frem til at lære masser af nye ting.

En dansk juvel

Andreas Poulsen bestod lægetjekket i sin nye tyske klub mandag, hvor sportsdirektør Max Eberl glæder sig over skiftet.

- Andreas er en yderst talentfuld venstre back med hurtighed og offensive kvaliteter, som allerede har taget springet til professionel fodbold i Danmark, siger han til Borussia.de.

- Nu vil han tage det næste skridt i sin karriere hos os. Vi er glade for at han har valgt Borussia.

Ifølge tyske Kicker har klubben, der sluttede på en niendeplads i Bundesligaen, betalt i omegnen af 33 millioner kroner for det 18-årige talent.

Og noget tyder på, at der er store forventninger til Poulsen i det tyske. I hvert fald bliver han af det tyske medie beskrevet som 'en dansk juvel'.

I Borussia Mönchengladbach bliver han forsvarskollega med den danske landsholdsspiller Jannik Vestergaard.

Klubben råder desuden over den tidligere FCK'er Oscar Wendt, der bliver hans direkte konkurrent til startpladsen på venstre back.

Andreas Poulsen tiltræder i det tyske den 1. juli. Han har underskrevet en femårig kontakt.