VM fodbold

Hareide afviser Sisto-spekulationer: - Det er noget sludder

Pione Sisto og Åge Hareide fik sig en lang snak under mandagens træning.

Pione Sisto har ikke været på toppen de seneste kampe for Danmark, men direkte adspurgt, om landstræner Åge Hareide overvejede at give sin offensive spiller en pause, var han tirsdag klar i mælet.

- Nej, kom det kort fra Hareide foran den samlede danske presse, før han uddybede over for TV 2 SPORT:

- Der spekuleres i, at Sisto fik en besked, men det er bare noget sludder. Vi taler med alle spillere og om, hvordan de har gjort det. Det gør vi på forskellige tidspunkter, og i går var det Sisto, som fik en tilbagemelding på sin præstation. Det er sådan, vi arbejder. VI arbejder med de enkelte spillere.

Det er lidt et far-søn-forhold, de har

Flemming Toft om Hareides og Sistos forhold

Under mandagens træning kunne man se landstræneren have en mand-til-mand-samtale med Pione Sisto, der sluttede med, at Hareide lagde hånden om Sisto.

Flere medier har efterfølgende spekuleret i, om Sisto fik besked på, at han skulle starte kampen mod Australien på bænken.

Men det skal han næppe, vurderer TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

- Jeg tror ikke, Sisto fik at vide, at han ikke skal spille fra start mod Australien. Åge Hareide vil gøre rigtig meget for, at Lasse Schöne bliver den eneste ændring siden Peru-kampen. Og når tingene lykkes for Sisto, så er han utrolig vigtig for landsholdet.

- De har brug for hinanden. Hareide har brug for at se Sisto i den ’gamle’ Sisto-udgave, og Sisto har brug for en krammer. Det er lidt et far-søn-forhold, de har.

- Pione Sisto kan have meget selvtillid, når tingene lykkes på banen – men han kan også miste den, når de ikke lykkes.

Kun få ændringer på vej

Forud for tirsdagens træning slog Hareide fast over for TV 2 SPORT, at man ikke skal forvente mange ændringer på holdet til kampen mod Australien.

- Vi har et hold, der har fungeret godt over lang tid, nogle få ændringer vil komme. Men det, som er vigtigt, er, at vi beholder relationerne, og det, som er allervigtigst, er, at vi får bevæget bolden og holder rytmen i vores spil. Vores præstationer med bolden bliver afgørende, sagde Hareide til TV 2 SPORT.

Danmarks næste kamp er den 21. juni mod Australien og vises på TV 2 og TV 2 Play. Kampen kan blandt andet ses på storskærm i Tivoli.