FIFA VM 2018

Overlæge om Kvists VM-chancer: - Ikke umuligt, men næppe sandsynligt

Overlæge vurderer William Kvists chance for at vende tilbage til den danske VM-lejr.

Det er ikke umuligt, men næppe sandsynligt.

Sådan lyder vurderingen fra overlæge Henrik Jessen Hansen omkring William Kvists chance for at vende tilbage til den danske VM-lejr i Rusland.

Henrik Jessen Hansen understreger, at han ikke kender William Kvists konkrete sygehistorie, og derfor udtaler han sig generelt om ribbensbrud.

- Normalt siger man, at det tager tre-fire uger for brækkede ribben at hele, men det kræver, at stumperne ikke er forskubbet og ligger lige overfor hinanden. Hvis alt går perfekt, og Danmark klarer sig videre til sidste uge af VM, kan det ikke udelukkes, at Kvist kan vende tilbage til holdet, siger Henrik Jessen Hansen til TV 2.

Smertefuldt

Hans største bekymring er, at brud på ribbenene er meget smertefuldt.

- Spørgsmålet er, om William Kvist kan spille op til sit bedste, hvis han har smerter og er bange for at gå 100 procent ind i nærkampene. Han har jo en vigtig rolle som oprydder på den danske midtbane, og der får man som bekendt nogle knubs, lyder det fra overlæge Henrik Jessen Hansen.

Mandag aften blev William Kvist undersøgt på Bispebjerg Hospital i København, og her kunne lægerne fortælle ham, at han kun havde et brækket ribben og ikke to, som der først var tale om.

William Kvist lagde i går et billede på sin Facebook-profil, hvor han er ét stort smil og skriver om sin situation:

- Så er jeg udskrevet fra Bispebjerg. Lægerne her melder et sikkert brækket ribben, som sidder fint, samt et lille pneumothorax (en lille punktering af den ene lunge, red.) øverst på venstre side, som i løbet af kort tid er blevet betydeligt bedre. En kontrol senere på ugen vil give vished, om det bliver aktuelt at tage tilbage til VM, lyder det fra William Kvist i sit opslag på Facebook.

Båret fra banen

William Kvist kom til skade i en hovedstødsduel i første halvleg af opgøret mod Peru lørdag aften. Her blev danskeren ramt i maveregionen af Jefferson Farfans ene knæ. Han prøvede at spille videre, inden han nogle minutter senere måtte give op.

Kvist måtte efterfølgende bæres fra banen i store smerter, og allerede kort efter 1-0-sejren gav landstræner Åge Hareide udtryk for, at der var symptomer på et brækket ribben. 

Danmark møder Australien torsdag klokken 14. Kampen kan ses på TV 2 og TV 2 Play. Kampen kan blandt andet ses på storskærm i Tivoli.