VM fodbold

Polsk målmandskoks blev dyrt mod Senegal

Et kæmpe koks i det polske forsvar og af målmånd Wojciech Szczesny var med til at sikre Senegal en sejr på 2-1.

Senegal og Polen havde æren af at afslutte første runde ved VM, da de to nationer som de sidste tog hul på slutrunden i Rusland tirsdag eftermiddag.

Og de to hold leverede ikke en kamp, der spillemæssigt vil gå over i historien. Men Senegals scoring til 2-0 vil alligevel nok stå rimelig klart tilbage i erindringen hos dem, der måtte have set kampen, der sluttede med en sejr til Senegal på 2-1.

Polen 1-2 Senegal

  • 0-1: Thiago Rangel Cionek (37’ - selvmål)
  • 0-2: M'Baye Niang (60’)
  • 1-2: Grzegorz Krychowiak (86')

Et komisk koks i det polske forsvar fik målmand Wojciech Szczesny sendt på skovtur efter en times spil. Men han nåede aldrig frem og få clearet bolden. Første mand på læderet var nemlig Senegal-spilleren M'Baye Niang, der lige akkurat fik prikket bolden forbi Szczesny på midten af den polske banehalvdel, og så kunne han ellers løbe bolden ned i det tomme mål.

Ellers var det en kamp, der blev afviklet i et alt for højt tempo til, at de to hold selv kunne følge med. Særligt i første halvleg hvor der ingen forsøg indenfor målrammen var. Det forhindrede dog ikke Senegal i at gå til pause foran med 1-0.

Efter 37 minutter slog afrikanerne til på en omstilling. Liverpool-stjernen Saido Mane fandt holdkammeraten Idrissa Gueye på kanten af feltet, og han tøvede ikke med at trykke af. Skuddet blev dog rettet voldsomt af fra den polske forsvarsspiller Thiago Rangel Cionek, der kunne notere sig for slutrundens fjerde selvmål.

Efter pausen forsøgte Polen at sætte deres største stjerne, Robert Lewandowski, i scene. Men den polske angriber og holdkammeraterne havde ualmindeligt svært ved at spille sig frem til de store chancer.

Og da M'Baye Niang bragte Senegal på 2-0 efter det store polske koks, var det svært at se, hvordan de tre point til afrikanerne skulle komme i fare. 

Men med fem minutter tilbage lykkedes det polske Grzegorz Krychowiak at få headet lidt spænding ind i opgøret. Men selv med et par minutter tilbage på klokken lykkedes det ikke for alvor for Polen at få etableret et afgørende pres på den senegalesiske føring. 

Derfor var det Senegal, der løb med tre point i VM's første rundes sidste kamp med en sejr på 2-1.

Dermed er Senegal oppe på gruppens førsteplads. Den deler de med Japan, der tidligere på dagen slog Colombia med 2-1.