Socialt medie er gået amok, efter islandsk VM-spiller blev skiftet ind

Den tidligere FC København-spiller Rurik Gislason skulle kun bruge en halv time på banen mod Argentina, før det meste af verden fik øjnene op for ham.

Langt lyst hår, blå øjne og fra Island. Den beskrivelse, og muligvis mere til, er tilsyneladende gået rent ind i hjerterne hos rigtig mange fodboldfans, efter Rurik Gislason lørdag fik en halv time på banen i 1-1-kampen mod Argentina.

Inden VM-slutrunden i Rusland havde den 30-årige islænding fået næsten 30.000 følgere på sin Instagram-profil på en periode over seks et halvt år. På blot få dage har han nu mangedoblet det antal og runder i dag 500.000 følgere.

Rurik Gislason, der spillede otte år i dansk fodbold for henholdsvis Viborg, OB og FCK, skulle især være populær hos de sydamerikanske kvinder. Her er den blonde islænding angiveligt hjulpet godt på vej af den brasilianske skuespiller Gabriela Lopes, der har udtrykt sin fascination for Gislason og spurgt sine to millioner følgere: "Hvordan er det muligt at være så sød?"

Det skriver Russia Today, der også fortæller, at den argentinske skuespiller Gimena Accardi, med 2,3 millioner følgere, ligeledes skulle have noteret sig, at over 40.000 af hendes fans er begyndt at følge Rurik Gislason.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Gislason, der synes, det er helt vildt. Derudover kan han dog ikke udtale sig om sagen, da al kontakt under VM skal foregå officielt gennem det islandske landshold.

Islændingen skiftede i 2015 videre fra FC København til tysk fodbold, hvor han fra årsskiftet har repræsenteret SV Sandhausen. Selv har han ikke kommenteret de mange nye følgere på de sociale medier, men til gengæld har han givet udtryk for sin stolthed over at komme på banen mod Argentina.

- Siden jeg sparkede til en fodbold for allerførste gang, har min drøm været at repræsentere mit land ved et VM. Den drøm gik i opfyldelse i lørdags, og det var en fantastisk oplevelse. Det var en meget hård kamp og mod et af de bedste hold i verden, hvor vi viste, hvad vi er lavet af, skriver Gislason på Instagram.

Han kom på banen, sekunder før at Lionel Messi brændte straffespark.

 Island spiller næste kamp på fredag, hvor de møder Nigeria.