’Zanka' med nyt hår – her er de 10 mest legendariske VM-frisurer

Først var det Neymar, men nu har Mathias 'Zanka' Jørgensen også fået ny VM-frisure.

Når det kommer til hår har den brasilianske angriber Neymar sat sig på VM-tronen, men nu har danske Mathias ’Zanka’ Jørgensen meldt sig ind i kampen om legendarisk VM-hår.

Til tirsdagens træning i Rusland dukkede Zanka op med afbleget, kortklippet hår. Rumænien 1998-stil. 

Den danske forsvarsspillers nye frisure kommer dog næppe til at hamle op med den opmærksomhed, som Neymar fik for sin efter Brasiliens 1-1-kamp mod Schweiz.

Neymar spillede ikke en stor kamp, og i stedet for at nyde hans normale skarpe driblinger og skud kom hans hår i fokus hos flere brugere på Twitter.

Top 10 VM-hår

Det var langt fra første gang i VM-historien, at en VM-frisure får opmærksomhed. Faktisk er historiebøgerne fulde af gode eksempler på det, der er blevet ikoniske og legendariske frisure.

Blandt andet den brasilianske angriber Ronaldo, der forud for VM i 2002 valgte at efterlade en lille trekant på sit ellers skaldede hoved.

Tidligere i år forklarede Ronaldo, at han faktisk ikke selv kunne lide den frisure, men at han brugte den som afledningsmanøvre.

Læs mere om den historie her på vores rangliste over de mest legendariske VM-frisure gennem tiden.

I bunden af artiklen kan du også stemme på, hvilket VM-hår, du synes, er mest legendarisk.

Selvom vi er vilde med, at Mathias 'Zanka' Jørgensen har gjort noget anderledes med sit hår her under VM-slutrunden, har vi vurderet, der skal lidt mere til, hvis han skal med på top 10 over de mest legendariske VM-frisurer nogensinde.

Prøv med nogle sorte firkanter på det hvide hår, Zanka. En fodbold som hår - den ville ryge ind i top 10.

Legendarisk VM-hår

 1. Roberto Baggio (Italien), 1994

  Vi begynder med Italienske Roberto Baggio på en 10. plads. Her på VM-redaktionen kan vi ikke rigtig blive enige om håret er galt eller genialt, men legendarisk er det.

  Roberto Baggios VM for Italien i 1994 kan siges at være det samme.

  Han scorede ikke i gruppespillet, men da knockoutfasen begyndte, lavede han mål i alle kampe frem til VM-finalen, hvor han til gengæld blev lidt af en skurk for Italien, da han brændte det afgørende straffespark mod Brasilien.

 2. Carlos Valderrama (Colombia), 1998

  Carlos Valderrama er den dag i dag nok mest kendt som den colombianske spiller med det meget store, blonde og krøllede hår.

  Men midtbanespilleren var faktisk meget mere end en karakteristisk spiller med et specielt hår.

  Han vandt blandt andet prisen som årets sydamerikanske spiller i 1987 og 1993.

  Valderrama nåede at spille 111 kampe for Colombia og score 11 mål. Han fik først debut på landsholdet som 23-årig, og stoppede først på det efter VM-slutrunden i 1998 i en alder af 37 år.

 3. Nani (Portugal), 2014

  Hvis du var i tvivl om, hvilket nummer portugisiske Nani havde på ryggen kunne du under VM i 2014 bare kigge på siden af hans hoved.

  Her havde han fået frisøren til at barbere en stjerne med nummer 17 i.

  Portugal og Nani røg ud efter at have sluttet på en tredjeplads i gruppespillet. Nani scorede et enkelt mål i turneringen.

 4. Kazuyuki Toda (Japan), 2002

  Hår er godt. Farvet hår er endnu bedre. Det må være analysen for Kazuyuki Toda forud for VM i 2002 for Japan. Her valgte han nemlig at farve sit hår pink/rødt og lave en hanekam.

  Det blev der lagt mærke til. Måske også lidt for meget. For da transfervinduet i England åbnede i januar 2003 skiftede han nemlig på en låneaftale til Tottenham, hvor han nåede at få fire kampe, inden han røg tilbage til Japan og klubben Shimizu S-Pulse i sommeren 2003.r

 5. Neymar (Brasilien), 2018

  Nyemar ryger direkte ind på listen med sit 'Christopher'-agtige nudelhår med et strejf af Donald Trump. 

  Vi føler os sikre på, at vi også husker den frisure om et par år.

 6. Rodrigo Palacio(Argentina), 2014

  En kortklippet mand, hvad er der specielt ved det?, tænker du måske. Men kig lige på billedet en gang til, og lige bag Rodrigo Palacios hoved. Her har vi en tynd, tynd hestehale.

  Palacio har gennem årene scoret mange mål på klubplan, men på landsholdet er det blevet til bare tre i 27 kampe. Han stoppede på Argentinas nationalmandskab efter slutrunden i 2014.

 7. Gervinho (Elfenbenskysten), 2010

  Nogle gange skal man måske bare acceptere, når man ikke rigtig har håret til at have en frisure mere.

  Den tankegang kunne måske have gavnet Gervinho, der i i mange år har haft åbenlyse udfordringer med sin hårgrænse og forsøgt at få det bedste ud af sit tilbageværende hår. 

  Hvor godt det er lykkes skal være usagt, men en plads i top 5 på denne liste er han i hvert fald sikker på.

 8. Rumænien, 1998

  Inden turneringen i 1998 lavede det rumænske fodboldlandshold en aftale. Hvis de gik videre fra gruppespillet, skulle de gøre noget ’crazy'.

  Først slog de Colombia 1-0, og da de kampen efter vandt over England med 2-1 var de videre.

  Den ’crazy ting’ de endte med at gøre var, at hele holdet – på nær den skaldede målmand Bogdan Stelea – farvede deres hår hvidt. Det viste sig at være en dårlig ide, husker Stelea i 2018.

  - Til at starte med var det sjovt. Men hurtigt gik det op for folk, at de havde gjort noget dumt. Konerne støttede det ikke, og nogle af gutterne var ikke engang blonde – de endte med at have alle mulige afarter af farven. Det er svært at beskrive, mærkeligt, grimt, sagde Stelea i et interview med FIFA.com tidligere på året.

  Rumænien nåede at optræde med det mærkelige hår i to kampe. Først mod Tunesien i den sidste gruppekamp, der blev 1-1 og mod Kroatien i den første knockoutrunde, hvor Davor Šuker sendte dem ud med en scoring på straffespark.

 9. Taribo West (Nigeria), 1998

  Det er svært at beskrive, den frisure Taribo West havde under VM i 1998. Man skal se den. Fra alle mulige vinkler. Opleve den.

  Hvis du skal lave den derhjemme – hvilket vi selvfølgelig fraråder alle at gøre – så må opskriften cirka være sådan her:

  • Lad håret gro nogle måneder.
  • Få farvet håret grønt. Lidt af det hvidt.
  • Tag nu en hårtrimmer og fjern alt håret i siderne og i nakken.
  • Nu fletter du så det tilbageværende hår og samler det i nogle små mærkelige klumber på dit hoved.
  • Du er nu Taribo West.

  Ej, måske er det faktisk noget svære end det – men vildt så det ud.

 10. Ronaldo (Brasilien), 2002

  ’Gamle Ronaldo’ mødte i 2002 op til slutrunden i Japan med en noget anderledes frisure. Den brasilianske topangriber havde nemlig valgt at lade en lille trekant med hår blive på sit ellers skaldede hoved.

  I marts 2018 ’afslørede’ Ronaldo sine bagtankerne med sit anderledes hår.

  - Jeg havde en skade i min læg, og alle talte om den. Jeg besluttede at klippe mit hår og efterlade en lille ting på hovedet. Jeg kom til træning og alle så mig med dårligt hår. Alle talte om håret og glemte alt om skaden. Jeg kunne blive mere rolig og fokuseret på min træning, sagde Ronaldo ifølge ESPN.com i marts.

  Brasilien endte med at vinde VM i 2002.

Afstemning

Hvilket hår er mest legendarisk?