FIFA VM 2018

Billeder af behandling af skadet VM-spiller chokerer

FIFAs medicinske komité er forfærdede over den marokkanske lægestabs håndtering af Nordin Amrabats hovedskade.

FIFAs medicinske komité har givet det marokkanske fodboldforbund en skriftlig advarsel. Det sker i kølvandet på, at landsholdsspilleren Nordin Amrabat pådrog sig en hjernerystelsen i kampen mod Iran.

- Vi var chokerede, da vi så billederne, og vi har ingen forståelse for lægens handlinger, siger komitéens præsident, Michel D'Hooghe ifølge hollandske NOS.

- Vi skrev øjeblikkeligt et brev til marokkanerne. Vi accepterer ikke lægernes arbejdsmetode, og vi har respektfuldt angivet, at det ikke må ske igen. 

Kampbillederne viste en tydeligt groggy Amrabat, der fik lussinger og blev sprayet med vand i hovedet af holdlægen.

Ifølge D'Hooghe burde man have vidst, at det bestemt ikke er måden at håndtere en hjernerystelse.

- Under en workshop forud for VM, gav vi en omfattende forklaring til holdlægerne, om hvordan man behandler en hjernerystelse

Holdlæge affejer kritik

I den marokkanske lejr er der ikke megen forståelse for FIFAs synspunkter. Alt er gjort efter bogen, lyder det.

- Vi har respekteret procedurerne fra punkt til punkt og vores indgriben var korrekt, fastlår holdlæge Abderrazak Hifti ifølge Morocco World News.

Når der er tale om en hovedskade, har den medicinske stab krav på tre minutters undersøgelse, før der træffes en beslutning, om spilleren kan fortsætte. Men det var unødvendigt at gøre brug af i tilfældet Amrabat, mener Hifti. 

- Da Amrabat lå udenfor banen, havde vi ikke brug for de tre minutter. Jeg stillede ham fem spørgsmål, og han kunne kun besvare et. Jeg så klare symptomer på hjernerystelse. 

Trods de alternative behandlingsmetoder slår Abderrazak Hifti fast, at den marokkanske stab har handlet i god tro. 

- Vi ville aldrig træffe en beslutning, der ville bringe en spillers helbred i fare. 

Selv har Nordin Amrabat sendt en video ud på landsholdets Twitter-profil, hvor han takker for støtten og fortæller, at han har det godt.

Han bliver dog ikke klar til den vigtige VM-kamp mod Portugal, oplyser Marokko på selvsamme sociale medie. Du kan se kampen onsdag klokken 14 på TV 2 eller TV 2 Play.