FIFA VM 2018

- Det kan vende når som helst, siger Eriksen om få danske mål

Danmark har ikke lukket et eneste mål ind i 2018. Til gengæld kniber det med at imponere i den anden ende af banen.

Se Danmarks VM-kampe direkte på TV 2 PLAY.

1-0. 0-0. 0-0. 2-0. 1-0.

Som sådan fejler årets resultater ikke noget for det danske landshold. Alligevel er der et betydeligt 'men': Målscoringen har ikke været imponerende.

Fire mål i fem kampe, hvor der har været chancer til flere. Det er et mål færre end hvad Danmark scorede alene i den afgørende VM-playoffkamp mod Irland, hvor Christian Eriksens lavede hattrick. Og markant færre mål end i hele kvalifikationen, hvor Danmark scorede 25 gange i 12 kampe. Derfor har de få mål flere gange været et tema, når landsholdsspillerne har mødt pressen ved VM-lejren lidt uden for feriebyen Anapa.

Christian Eriksen maner dog til tålmodighed. Der har været mål nok til at vinde tre ud af fem kampe mod fire VM-deltagere, Panama, Sverige, Mexico og Peru, og i øvrigt kan det med målene hurtigt ændre sig, lyder det:

- Jeg er så heldig, jeg tit kommer i den position, hvor jeg gerne skulle afgøre det. Vores angribere kommer også i de positioner. Yussuf scorede selvfølgelig, og 'Nico' (Nicolaj Jørgensen, red.) har en god mulighed.

- Jeg vil mene, vi kommer i de situationer, vi skal. Det handler om at få puttet den ind, og det kan vende i hvilken som helst kamp.

I den første gruppekamp ved VM var Christian Eriksen ikke så synlig, som han ofte har været for landsholdet – selvom han lagde op til Yussuf Poulsens mål.

I den anden gruppekamp skal Danmark møde Australien, der er britisk inspireret i spillestilen med en solid defensiv og masser af fysik.

- Da jeg spillede for Ajax, kunne jeg altid godt lide at spille mod engelske hold. De spillede i zoner og var ikke så mandsorienteret mellem kæderne. Det tror jeg også Australien gør (spiller i zoner), men jeg tror også, de har meget fokus på, at der ikke skal være så meget plads. De har jo fået en hollandsk træner, så det kan godt være, de spiller lidt anderledes end førhen.

Kan dine holdkammerater gøre noget for at skabe mere plads til dig?

- Nej, jeg synes, de gør det fint. Det er egentlig mig selv, der skal være lidt skarpere, siger Christian Eriksen.

Danmarks kamp mod Australien spilles torsdag den 21. juni klokken 14.00. Opgøret vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.