FIFA VM 2018

Jon Dahl ville spørge ven til råds - så blev han australsk landstræner

Jon Dahl Tommason havde planlagt at bede om hjælp af sin gamle Feyenoord-træner inden VM.

Danmarks assistenttræner, Jon Dahl Tomasson, kommer til at gense en gammel ven, når Danmark møder Australien i den næste gruppekamp.

Vennen kommer til at sidde i den modsatte trænerbænk som Tomasson. Det drejer sig om Australiens landstræner, Bert van Marwijk.

Hollænderen var Tomassons træner i Feyenoord, da klubben i 2002 vandt UEFA Cuppen. Siden da har Marwijk haft adskillige trænerjobs. Og et enkelt landstrænerjob. 

Det var med det hollandske landshold ved VM i 2010, hvor han fik sit land frem til finalen. Den slutrundeerfaring havde Tomasson planlagt, han gerne ville høre mere om.

- Det var egentlig meningen, at jeg havde tænkt mig at tage kontakt til ham før slutrunden, inden han blev australsk landstræner for at høre lidt om hans erfaringer ved en slutrunde som træner. Men så blev han pludselig australsk landstræner, så lod jeg være mig at ringe, lyder det fra en smilende Tomasson til TV 2 SPORT.

En fantastisk fyr

Marwijk betød rigtig meget for Tomasson, da de to var sammen i Feyenoord. Træneren havde Tomasson som en fast mand, og selvom den tidligere danskere angriber på et tidspunkt var i stridigheder med klubben vedrørende en kontraktforlængelse, var Marwijk ikke i tvivl om, at Tomasson fortsat skulle være med fra start.

Siden da er Tomasson kommet ind i trænergerningen, hvor han har lagt mærke til, hvad det er, som hans gamle træner er så god til.

- Han er en dygtig træner. Fantastisk fyr, meget reel og meget realistisk om, hvilket materiale han har, og hvordan han vil spille fodbold, siger Tomasson, som allerede har lagt mærke til, der er sket en forandring i den forsvarsmæssige del på det australske hold, efter Marwijk er taget over.

- Han har brugt meget tid på træningsbanen til at få holdet til at stå kompakt. Det er der ikke nogen tvivl om. Det er også det, han selv giver udtryk for, når han snakker med hollandske medier.

Danmark møder Australien torsdag den 21. juni klokken 14. Kampen kan ses på TV 2 og vises blandt andet på storskærm i Tivoli.