FIFA VM 2018

Komisk pressemøde - landstræner ville ikke sige meget om Danmark

Bert van Marwijk gjorde en dyd ud af at sige så lidt som muligt, da han stillede op til det obligatoriske pressemøde før kampen mod Danmark.

Folk klukkede sagte og kiggede rundt på hinanden i salen.

Bert van Marwijk sad ved et bord på et podium med korslagte arme. Fast besluttet på at fortælle så lidt som muligt inden Australiens møde med Danmark torsdag eftermiddag.

Peru fik mange chancer mod Danmark

Bert van Marwijk

Det var faktisk komisk.

Hvordan ser du på Christian Eriksen?

- Jeg kender ham. Jeg har set ham spille for Ajax og Tottenham mange gange.

Kan Tim Cahill få en rolle mod Danmark?

- Der er altid en chance. For alle spillere.

Du har sagt, at Frankrig ville slå Australien otte eller ni ud af 10 gange. Hvad så med Danmark?

- De ligger lavere på verdensranglisten, så det må du selv regne ud.

Kan du uddybe, hvad I skal forbedre i kampen mod Danmark?

 - Alt hvad vi gjorde, skal vi gøre bedre.

Sådan er stilen hos van Marwijk. Han giver absolut intet inden kampene, og dele af den australske presse holder faktisk af deres nye landstræner, der blev ansat i januar. Han bringer noget andet på pressemøderne, og på banen har han organiseret defensiven. 

De længste og mest uddybende svar kom, da hollandske van Marwijk fortalte om australiernes tro på at slå Danmark og dermed spille sig ind i gruppen efter 2-1-nederlaget til Frankrig i den første kamp.

- Først og fremmest vil jeg sige, vi skal præstere på samme måde som mod Frankrig. Vi skal selvfølgelig forbedre os inden for de områder, der kan gøre en forskel. Vi havde nogle få chancer mod Frankrig, og måske skal vi skabe flere chancer mod Danmark. Man kunne se i Danmarks første kamp, at Peru fik mange chancer mod Danmark.

Derudover meldte Bert van Marwijk alle sine spillere klar til kampen, selvom der i den australske presse har været talt en del om, at flere var trætte efter premierekampen. Desuden beskrev van Marwijk Danmark som et stærkt hold, hvis styrke ligger i kollektivet snarere end de individuelle evner.

'Vi skal nok klare os'

Forsvarsspilleren Aziz Behich, der spiller sin landskamp nummer 25 mod Danmark, var en smule mere meddelsom. Men heller ikke han ytrede sig i detaljer.

- Vi har arbejdet hårdt de seneste måned, og der var mange gode tegn mod Frankrig, men vi fik ikke det ønskede resultat. Derfor var det tilbage til tegnebrættet og forberede os på kampen mod Danmark.

- Vi tror på os selv i forhold til kampen. Hvis vi forsætter på den måde, vi har gjort indtil videre, så skal vi nok klare os. Jeg og drengene har tiltro på os selv, og vi er helt klar til kampen.

Danmark og Australien mødes torsdag klokken 14. Kampen vises på TV 2 og TV 2 PLAY klokken 14.