VM fodbold

Ronaldo bliver igen helten for pressede Portugal

Cristiano Ronaldo blev med en scoring efter bare fire minutter afgørende, da Portugal slog Marokko ved VM.

Se alle kampe fra VM direkte på TV 2 PLAY

Cristiano Ronaldo viste sig nok engang frem på den største scene, da han med en scoring var med til at sikre Portugal en sejr på 1-0 over Marokko, der ikke længere kan nå videre fra gruppespillet ved VM.

Portugisernes største stjerne skulle ikke bruge lang tid på at bringe sig selv i fokus. Efter bare fire minutter fik Portugal tilkæmpet sig et hjørnespark. Det var de afrikanske modstandere ikke klar på ville blive taget kort, så da Joao Moutinho sendte bolden indover, stod Cristiano Ronaldo helt fri. Sådan en chance misser VM-topscoreren ikke, og så var Portugal i front med 1-0 på Ronaldos fjerde scoring i to kampe ved slutrunden i Rusland.

På trods af den chokstart lagde Marokko sig dog ikke ned. Afrikanerne kom flere gange med masser af fart over højrekanten, der voldte den portugisiske back Raphael Guerreiro store problemer. Men på trods af et par fine tilbud, der godt kunne have retfærdiggjort en udligning, kunne Portugal og Cristiano Ronaldo gå til pause foran med 1-0.

Efter pausen fortsatte Marokko de fine offensive takter, der førte til flere gode muligheder til blandt andet Younes Belhanda, men når der var brug for en redning, så var Rui Patricio på plads gang på gang i Portugal-målet.

I den anden ende havde Cristiano Ronaldo og kompagnonerne svært ved at komme frem til det store. Derfor ender det med en snæver sejr på 1-0 til Portugal, der topper gruppen inden Spanien og Iran mødes senere onsdag.

Portugal 1-0 Marokko

  • 1-0: Cristiano Ronaldo (4’)

Sådan forløb kampen

Der skulle bare gå fire minutter, før der for alvor blev skudt gang i opgøret mellem Portugal og Marokko.

Et portugisisk hjørnespark fangede afrikanerne, der slet ikke havde styr på, hvor Cristiano Ronaldo var placeret. Det havde Joao Moutinho til gengæld, der med et præcist indlæg efter et kort taget hjørnespark fandt den træfsikre Ronaldo, som uden tøven bragte Portugal i front. 

Den dårlige start lod Marokko sig dog ikke slå ud af. Med masser af fart og stor opportunisme sendte afrikanerne flere gange det portugisiske forsvar på prøve, men trods et par fine forsøg lykkedes det ikke at få bolden forbi Rui Patricio i målet.

Efter scoringen til 1-0 var det ikke meget, man så til de forsvarende europamestre offensivt. Men efter 39 minutter burde Goncalo Guedes have øget føringen til 2-0, da Crstiano Ronaldo spillede ham fri med en bold ned bag den marrokanske forsvarslinje. Goncalo Guedes kom først frem til læderet og halvflugtede bolden mod mål, men en fornem håndboldredning fra Munir forhindrede Guedes i at øge til 2-0.

Kort før pausen viste Marokko så på ny, at Portugal ikke skulle tage deres 1-0 føring for givet. Et hjørnespark blev forlænget ved forreste stolpe af Younes Belhanda, men forsvarskæmpen Mehdi Benatia manglede lige to centimeter for at få hovedet på bolden og heade en ellers fortjent udligning i kassen.

Efter pausen fortsatte Marokko med at presse på for en udligning. Det udmøntede sig også i et par pæne tilbud i halvlegens indledning. Største mulighed fik Younes Belhanda, da han efter 55 minutters spil fik headet godt på mål, var det kun en fantomredning fra Rui Patricio, der forhindrede marokkanernes første scoring ved slutrunden.

Den fine åbning på anden halvleg fes dog noget ud for afrikanerne, der efter et par store tilbud i indledningen havde svært ved at veksle den store boldbesiddelse til store chancer.

Derfor var det i sidste ende på ny Cristiano Ronaldo, der blev den store helt for Portugal. Der kom nemlig ikke flere scoringer, end den Real Madrid-stjernen stod for efter bare 4 minutter.

Dermed topper Portugal gruppe B, inden Spanien og Iran mødes mødes senere onsdag. Kampen kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 20:00.