VM fodbold

Ronaldos fald tog opmærksomhed: - Det er næsten pinligt

Cristiano Ronaldo bliver kritiseret af TV 2 SPORTs fodboldekspert for at lade sig falde i Marokkos straffesparksfelt.

Cristiano Ronaldo kom endnu engang på måltavlen for Portugal, men hans mål var ikke det eneste, som tog opmærksomheden i VM-gruppekampen mod Marokko.

Med seks minutter tilbage af kampen sendte Ronaldo et frispark i muren. Ronaldo var først på returbolden i venstre side af Marokkos straffesparksfelt.

Her nåede han at tage et træk, inden han blev ramt ganske let af en marokkaner.

Ronaldo faldt straks til jorden og vred sig i smerter, inden han via fagter appellerede for, at dommeren skulle kigge episoden igennem på VAR, Video Assistant Referee.

- Man kan se, der er en minimal berøring, men han overspiller i en sådan grad, at det næsten bliver pinligt. At han så derudover fægter med armene og vil have VAR i spil, gør det endnu mere tåkrummende og mærkeligt, at det ikke giver en advarsel, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Kenneth Emil Petersen.

Man vil helt klart være opmærksom på typer som Pepe og Ronaldo

Kenn Hansen, tidligere topdommer

Ifølge den tidligere topdommer Kenn Hansen, som er tilknyttet TV 2 SPORT som ekspert under VM, kan det skyldes tilgangen hos det internationale fodboldforbund, FIFA. De går meget op i, at dommerne ikke giver kort, som kan give unødvendig ballade. Eksempelvis hvis en spiller laver et frispark, som er til gult kort, men som vil betyde, at en spiller misser næste kamp.

- Så det er et politisk problem, og selvom det ikke lyder godt, så er det virkeligheden, siger Kenn Hansen.

Ikke klædeligt for sporten

Han har ikke selv set episoden med Cristiano Ronaldo. Han mener dog generelt, at spillere som Ronaldo og Pepe, der smed sig kort tid efter episoden med Ronaldo, altid vil få mere fokus af dommerne.

- Alle dommere, der er med til VM, forbereder sig så godt som muligt på spillerne. De går også i en slags taktikmode, hvor de analyserer spillertyper og deres adfærd.

- Man vil helt klart være opmærksom på typer som Pepe og Ronaldo. Men der er nogen, der blander det sammen med, at man er forudindtaget, og det er forkert. Det handler om at være forberedt på den type og den psykologi, som man står over for, og det forbereder alle topdommere.

Uanset hvor meget dommerne har forberedt sig på spillere som Ronaldo, er det ifølge Kenneth Emil Petersen ikke i orden, at der bliver filmet.

- Det er på ingen måde klædeligt for nogen fodboldspiller at filme sådan. Der er selvfølgelig mere fokus på det, når Ronaldo gør det grundet sit ry, men vi må også erkende, at han ikke er den eneste, siger fodboldeksperten.

Portugal vandt kampen 1-0 og møder i sidste gruppekamp Iran, mens Marokko møder Spanien.

Herunder kan du se højdepunkter fra Portugals sejr over Marokko.

Portugal vinder Video: Magnus Stig Christensen