VM fodbold

- Vi ser Messi lide og græde, siger hans mor

VM betyder så meget for Lionel Messi, at han har grædt i jagten på at vinde det. Det fortæller hans mor, Celia Cuccittini.

Se Argentinas gruppefinale mod Kroatien torsdag klokken 20 på TV 2 PLAY

I Barcelona tvivler ingen på Lionel Messis evner. Alene i denne sæson har han scoret 45 mål og lagt op til 18.

Men på landsholdet er historien en anden. Argentinas anfører bærer nummer 10 - akkurat som Diego Maradona - men modsat legenden, har Messi aldrig vundet verdensmesterskabet. 

Hans mål er at bringe trofæet hjem. Det er et af hans største ønsker. Vi ser ham lide og græde til tider

Lionel Messis mor, Celia Cuccittini

Den 30-årige argentiner indledte sin fjerde VM-slutrunde lørdag med 1-1 mod Island. Selv brændte han et straffespark undervejs, og det har vakt kritik.

- Vi lider under al den kritik, Leo får. Når folk siger, at han kun spiller for landsholdet, fordi han føler sig forpligtet til det, sårer det mig som mor og som hans familie, fortæller Celia Cuccittini til 'Diario de Mariana' ifølge ESPN.

Selvom kritikken har fyldt mest efter Island-kampen, sætter Messis mor pris på, at hendes søn er populær.

- Heldigvis er han elsket af mange. De overfører deres kærlighed til ham, og det værdsætter han meget. Og det gør jeg også.

Vil bringe trofæet hjem for enhver pris

Celia Cuccittini er ikke i tvivl om, at det var en ny Lionel Messi, der for nylig tog hul på sit fjerde VM.

- Han er blevet roligere, mere afslappet og mere selvtillidsfuld. Mere end nogen anden vil han gøre alt for, at det her bliver hans verdensmesterskab, siger hun og uddyber: 

- Hans mål er at bringe trofæet hjem - at vinde verdensmesterskabet. Det er et af hans største ønsker. Vi ser ham lide og græde til tider.

Selv har mor Cuccittini opfordret sin søn til at huske glæden og mindes, hvordan det hele startede.

- Jeg har ønsket ham en masse held, og jeg bad ham nyde det, leve i nuet og være glad. Jeg fortalte ham, at han skal spille, som han spillede, da han begyndte hos Grandoli (barndomsklub, red.). Hele familien støtter ham. 

Og Messi har brug for støtte for at klare det massive pres fra omverdenen.

Så sent som i 2016 blev det for meget for den lille troldmand, der annoncerede sit landsholdsstop i kølvandet på Argentinas nederlag til Chile i Copa America-finalen. En beslutning truffet i kampens hede, som han senere trak tilbage.

- Vi er klar over, hvad vi spiller for

To år forinden havde Lionel Messis store drøm lidt et alvorligt knæk dybt inde i overtiden af VM-finalen. Mario Götzes scoring syv minutter før slutfløjt betød, at Tyskland kunne lade sig hylde som verdensmestre på Maracana.

Hvis Argentina skal gentage bedriften og nå helt til finalen i Moskva, kræver det, at holdet lægger lørdagens skuffelse bag sig. 

- Vi kan ikke dvæle ved Island-kampen og blive ved med at beklage, hvad der skete, siger forsvarsspiller Gabriel Mercado, der melder om god stemning i den argentinske lejr.

- Atmosfæren på holdet er smuk og sund. Vi nyder alle at have den her mulighed, og vi er klar over, hvad vi spiller for. Alle kampe er finaler, og ingen hold giver gaver. Ingen er mere besluttet end os på at vinde og gøre det godt. 

Ifølge Mercado har holdets anfører og helt store stjerne lagt det brændte straffespark bag sig.

- Leo har det godt ligesom resten af holdet. Han er ivrig efter at slå tilbage og arbejde for at gøre det godt i næste kamp.

Argentina møder Kroatien i det, der må betegnes som Gruppe D's finale, torsdag klokken 20.