VM fodbold

VM-fans hyldes efter handling ud over det sædvanlige

Krus, flasker og madæsker blev smidt i affaldssække og samlet i bunker, da Japan og Senegal havde spillet deres første kampe ved VM.

Din mor og far har nok sagt det 1000 gange. Måske du selv har sagt det til dit barn: "Ryd op efter dig selv." Ikke alle gange er den feset ind, men det er opfordringen utvivlsomt hos de japanske og senegalesiske VM-fans.

Japanerne gik forrest, da de efter deres heltes sejr over Colombia tirsdag begyndte at smide affald i sække på tribunen.

Og få timer senere - efter triumfen mod Polen - fulgte senegaleserne det gode eksempel ved at samle papkrus, plasticflasker, poser, madæsker og servietter i bunker.

Den positive tilgang til det at være fodboldfan har mildt sagt mødt megen kærlighed på de sociale medier, men bestemt også hos de mere traditionelle medier.

- Japan viste endnu en gang, hvorfor de har de bedste fans ved VM, skriver The Sun ifølge australske The Advertiser om den japanske oprydning på VM-stadionet i Saransk.

Det britiske medie husker, at de japanske fans ligeledes ryddede op efter sig selv ved VM for fire år siden efter at have tabt til Elfenbenskysten.

Irske fans skabte EM-fest

Diametrale modsætninger til fodboldbøller er heldigvis ikke et særsyn længere. Også ved EM for to år siden var der fans, der tog fodboldverdenen med storm for deres overskud, hensyn og velvilje til at hjælpe andre.

I Frankrig gjorde de irske fans gaderne rene, de hyldede politiet, festede med de lokale, sang kærlighedssang til en fransk kvinde samt godnatsang til en baby, og de skiftede sågar dæk på et ældre fransk ægtepars bil.

De irske fans stod dog også bag deres hold. Bagud 0-4 mod Spanien sang de, så hårene rejste sig. Hør bare selv i videoen herunder.

Det skal retfærdigvis skrives, at også de islandske fans skabte en fantastisk stemning i Frankrig i 2016, og det samme er tilfældet ved VM-debuten i år.

I Rusland er også peruanske fans mødt talstærkt frem.