VM fodbold

Anklaget for at bede om Ronaldos trøje - nu forsvarer FIFA-dommer

I et statement tager FIFA-dommer Mark Geiger i forsvar, efter han blev anklaget for at bede om Cristiano Ronaldos trøje.

Efter onsdagens knebne nederlag til Portugal var der stor utilfredshed med dommer Mark Geiger i den marokkanske lejr. 

Fløjspiller Nordin Amrabat gik så langt som at anklage den amerikanske dommer for at bede en portugisisk landsholdspiller om hans trøje under kampen.

Det har nu fået FIFA til udsende et statement på Twitter.

- Det er med stor fortrydelse og skuffelse, at FIFA efter gårsdagens kamp mellem Portugal og Marokko kunne læse om anklager mod dommer Mark Geiger i medierne.

- Det er blevet påstået, at Geiger spurgte, om Portugals kaptajns trøje i pausen. Geiger afviser anklagerne på det kraftigste og fastslår kategorisk, at en sådan forespørgsel aldrig blev lavet. FIFA fordømmer utvetydigt påstandene, der blev fremført af en marokkansk landsholdsspiller.

Der har hersket tvivl om, hvorvidt dommer Geiger skulle have bedt om forsvarspilleren Pepes trøje, eller om der var tale om anfører Cristiano Ronaldos, som FIFA skriver.

- Det er et VM det her, ikke et cirkus

Den marokkanske lansholdsspiller Nordin Amrabat udtalte følgende til Nos umiddelbart efter 0-1-nederlaget:

- Jeg ved ikke, hvordan den her amerikanske dommer normalt gør. Men han var meget imponeret over Cristiano Ronaldo, og jeg har hørt fra Pepe, at han skulle have bedt om Pepes trøje i første halvleg. Hvad er det for noget? Kom nu, det er et VM det her, ikke et cirkus.

I FIFA fastholder man, at der ikke er foregået noget fordækt mellem kampens dommer og de portugisiske landsholdsspillere.

- FIFA-dommere er under klare instruktioner med hensyn til opførsel og forhold til holdene ved VM-slutrunden i Rusland, og vi kan bekræfte, at Geiger har ageret eksemplarisk og professionelt som udvalgt dommer.

- FIFA minder holdene om deres pligt til at respektere alle Fair Play-principperne, lyder det i førnævnte statement.

Nederlaget betød, at Marokko er færdige ved VM-slutrunden efter sidste gruppekamp mod Spanien mandag klokken 20. Se kampen på TV 2 PLAY.