FIFA VM 2018

Cornelius overvejede at smide sig for at få et VAR-straffe

For anden kamp i træk fik Danmark dømt et straffespark mod sig efter brug af videoteknologi. For anden kamp i træk føler danskerne sig snydt.

Hjælpesystemet Video Assistant Referee (VAR) var igen det store emne, da en flok skuffede danskere traskede ud mod bussen efter at have spillet 1-1 mod Australien.

Der var nogenlunde enighed om, at det australske straffespark var helt i orden. Yussuf Poulsen havde hånden på bolden, kunne man tydeligt se, da dommeren genså situationen i langsomme gengivelser.

Enige var danskerne til gengæld ikke med dommeren i slutningen af kampen. Andreas Cornelius blev revet i trøjen ved det australske felt, og angriberen overvejede faktisk at smide sig for at få sat videosystemet i gang.

- Jeg blev på benene, fordi jeg ved, de har det system og kan se situationen igennem. Jeg var bange for at smide mig, fordi man kan få et gult kort for film, sagde Andreas Cornelius bagefter.

- I min situation kunne de godt have set den igennem. Hvis de så vurderede, at der ikke var straffespark, så var der jo ikke straffespark. Min følelse var, at der var straffespark.

Andreas Cornelius har spillet med videosystemet i en hel sæson i Serie A. Han kalder det "den rigtige vej frem", men dommerne skal bare lære at "bruge det ordentligt". 

Stiller det andre krav til jer angribere?

Ja, det gør det jo. Man ved, at hvis man filmer, så er der gult kort. Det kan VAR måske fjerne, men i den her situation skabte det noget forvirring, siger Cornelius til TV 2 SPORT.

Brugen af VAR er for tilfældig

I den første kamp var det anfører Simon Kjær, der følte sig lidt snydt for et straffespark. Han blev omklamret godt og grundigt af en peruaner i forbindelse med et indlæg.

Heller ikke han er helt tilfreds med eksekveringen af Video Assistant Referee under slutrunden.

- Jeg sagde efter den første kamp, at jeg håbede, det ville gå op 50-50. Der er vi lidt bagud på point nu.

- Jeg synes, det er lidt for tilfældigt. Der bliver lavet et straffespark eller frispark på Cornelius, men fordi han rejser sig op og spiller videre, så kommer VAR ikke i spil. Skal vi så til at spekulere i at blive liggende for at få VAR i spil? Det ville heller ikke være godt for fodbolden.

Med 1-1 har Danmark fire point efter de to første kampe. Australien har et point.