VM fodbold

Danmark igen i massivt undertal på tribunen

Fans fra alle VM-nationerne har haft lige muligheder for at købe billetter til kampene i Rusland, selvom det ikke ser sådan ud på tribunerne.

12.000 australske fans er på plads, når Danmark og Australien går på banen torsdag eftermiddag. Rundt regnet 1000 danskere har fundet vej til Samara.

Endnu en gang skal danskerne altså spille på ’udebane’, mens VM-feberen raser i Danmark.

- Jeg fik vist en video fra Parken, og det er ikke fordi, vi ikke mærker opbakningen. Vi mærker støtten, og hatten af for dem, der har fået lov til og mulighed for at komme af sted til Rusland, sagde Yussuf Poulsen på pressemødet inden kampen.

TV 2 inviterede til fodboldfest i Parken, da Danmark spillede den første kamp ved VM i Rusland.

Kasper Schmeichel er helt enig med matchvinderen fra den første kamp.

- Hvis du har set scenerne hjemme i Parken, så mærker vi støtten og opbakningen. Vi har alle familie, der har prøvet at komme til Rusland, og det er ikke ligefrem nemt. Vi er taknemmelige for dem, der er kommet.

Lige muligheder for alle nationer

Billetsalget har foregået gennem det internationale fodboldforbund FIFA, og alle deltagende lande har haft lige muligheder for at få fans ind på arenaerne i gruppespillet. Det fortæller Jakob Høyer, der er kommunikationschef i DBU. Mellem fem og otte procent af stadionkapaciteten har i en periode været reserveret til fans fra de deltagende lande.

- Derefter åbner et neutralt salg, og der har peruvianerne eksempelvis købt rigtig mange billetter. Det har der ikke været så stor interesse for blandt de danske fans, siger Jakob Høyer til TV 2 SPORT.

- Danskerne har måske oplevet det som sværere, når de skulle rejse herover, men det kan også hænge sammen med, hvad vi i Danmark er vant til, når vi rejser. Ethvert fodboldhold – og alle os, der er omkring holdet – vil selvfølgelig gerne have så mange som muligt på stadion, men jeg har stor respekt for de fans, der har trodset de svære rejsemuligheder og de omkostninger, der er ved at tage herover.

Der var cirka 700 danskere på plads til den første gruppekamp i Saransk. Den største opbakning kommer i den tredje gruppekamp, hvor Danmark møder Frankrig i Moskva. Her har over 3000 danskere sikret billet til kampen.

Danmark-Australien spilles torsdag klokken 14. Kampen vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.