VM fodbold

Dansk modstander frygtes færdig ved VM efter slem skade

25-årige Andrew Nabbout var i gang med karrierens højdepunkt, da han kom til skade mod Danmark. Nu frygtes han færdig ved VM.

Det forpinte ansigt talte sit tydelige sprog, da australske Andrew Nabbout med et kvarter tilbage af kampen landede forkert efter en hovedstødsduel med danske Jens Stryger Larsen.

Nabbout var ved at vælte og satte hånden i græsset for at holde balancen. Da han et kort øjeblik efter var på benene og i fuld balance, tog han sig straks til højre skulder og bad om at blive udskiftet. Efterfølgende har det nu vist sig, at hans skulder er gået af led.

Landstræner Bert van Marwijk kalder det en "slem skulderskade", og han siger samtidig, at han forventer, at slutrunden er forbi for angriberen.

- Det er en skuffelse. Der gik en masse følelser gennem kroppen lige efter kampen. Vi må se, hvordan det udvikler sig de næste par dage, og så må vi tage det derfra. Jeg kan ikke sige så meget endnu, fordi lægen ikke har set på det endnu, sagde Nabbout lige efter kampen ifølge The Sydney Morning Herald.

Ifølge avisen er det anden gang, at Nabbout har slået skulderen af led, siden han skiftede til japansk fodbold i starten af marts. Derfor har han også et håb om, at han anden gang kan hele hurtigere og få mulighed for at spille senere i slutrunden.

- Jeg har altid en positiv tilgang til tingene, og forhåbentlig kan jeg komme mig hurtigt, så alt kan ske. Jeg var rimelig hurtigt tilbage sidste gang, hvor der gik knap to uger. Forhåbentlig heler det en smule hurtigere nu, hvor det er anden gang, tilføjede australieren.

Sidste gruppekamp spilles tirsdag aften, når Australien møder Peru. Hvis ikke angriberen bliver klar til den kamp, så er han afhængig af, at Danmark ikke tager point mod Frankrig, hvis Australien skal videre og dermed øge chancen for, han kommer tilbage i kamp.

Hvis han ikke kan spille, betyder det samtidig, at landstræner Bert van Marwijk er tvunget til at ændre blandt de fire forreste, hvor han ellers har kørt samme opstilling den seneste måned med Nabbout, Robbie Kruse, Mat Leckie og Tomi Rogic.

Det var angriberens blot sjette landskamp og uden tvivl karrierens højdepunkt indtil videre.