FIFA VM 2018

- Dommer bad om Pepes trøje under kampen, raser VM-modstander

Dommer Mark Geiger skulle ifølge Marokkos Nordin Amrabat have bedt om Pepes trøje i første halvleg af VM-kampen mellem Marokko og Portugal.

I første omgang har oversættere og hollandske medier begge formuleret, at det var Pepes trøje, der blev spurgt ind til af dommeren. FIFA har torsdag været ude i et forsvar, hvor de mener, at det var Ronaldos trøje, der var tale om.

Onsdag eftermiddag blev Marokko den første nation ved dette VM, der med sikkerhed ikke kommer videre fra gruppespillet.

Her led afrikanerne nemlig deres andet nederlag i samme antal kampe ved turneringen, da Cristiano Ronaldo og Portugal slog dem med 1-0 i en tæt kamp, hvor marokkanerne flere gange følte sig snydt for straffespark og bortdømt af kampens dommer.

Mark Geiger var manden med fløjten, og han får da også en hård medfart fra den marokkanske VM-lejr efter opgøret.

- Det var helt utroligt. På deres mål beder jeg dommeren om at kigge det igennem på video, han sagde ja, men gik aldrig derud. Der blev med garanti begået et frispark på vores angriber. Det gør en stor forskel i en stor kamp som det her, fortalte Nordin Amrabat til FIFA efter kampen. 

- Jeg ved ikke, hvordan den her amerikanske dommer normalt gør. Men han var meget imponeret over Cristiano Ronaldo, og jeg har hørt fra Pepe, at han skulle have bedt om Pepes trøje i første halvleg. Hvad er det for noget? Kom nu, det er et VM det her - ikke et cirkus, lyder det fra Nordin Amrabat til Nos.

Landstræneren er også utilfreds

Den hollandsk-fødte Amrabat er langt fra den eneste, der står uimponeret tilbage efter Mark Geigers præstation.

På den marokkanske trænerbænk var der ligeledes store protester undervejs i kampen, og efter opgøret holdt landstræner Hervé Renard sig heller ikke tilbage med sin kritik.

 - Jeg lykønsker publikum og alle spillerne, for de var fantastiske. Men bare se den tredje situation igennem igen, så er alt sagt, lød det fra en tårevædede marokkanske landstræner efter kampen.

Den tredje situation som Hervé Renard refererer til opstod efter en times spil.

Amrabats indlæg blokeres af Guedes. Video: Jonathan Sten Drivsholm

Her forsøger Nordin Amrabat at slå et indlæg. To portugiserne har taget postion på kanten af målfeltet, hvor den ene blokerer indlægget, hvilket får marokkanerne til at gestikulere på livet løs for, at der skulle være hånd på bolden.

- Der blev begået straffespark mod mig. 100 procent. Og det blev ikke fløjtet, lød det fra en frustreret Nordin Amrabat efter kampen til Nos.

Dommer Mark Geigers fløjte forblev dog tavs, og han lod spillet fortsætte uden at kigge situationen igennem på det omdiskuteret videosystem, som dommerne ved denne slutrunde ellers har mulighed for.

Det mulighed mente Mark Geiger altså ikke, der var behov for. Og efter de 90 minutter kunne han så blæse i fløjten for sidste gang og endegyldigt sende Marokko ud i VM-mørket.

Iran, Spanien og Portugal kan alle nå at gå videre, inden sidste runde af Gruppe B bliver spillet den 25. juni.