VM fodbold

Dommerekspert: - Det bør aldrig kunne give andet end rødt kort

Den argentinske forsvarsstjerne Nicolás Otamendi undgik noget uforståeligt et direkte rødt kort, da han prøvede at sparke bolden i hovedet på Rakitić.

- Det er fuldstændig hovedløst.

Beskrivelsen fra kampens medkommentator Mikkel Beckmann var egentlig en meget præcis beskrivelse af det, der netop var foregået i Argentinas 0-3-ydmygelse til Kroatien.

Otamendi, der smadrer bolden i hovedet på en kroatisk spiller, bør aldrig kunne give andet end rødt kort

Kenn Hansen, tidligere topdommer

Med fem minutter tilbage af kampen blev FC Barcelona-spilleren Ivan Rakitić nedlagt et stykke ude foran feltet. Efter dommeren havde fløjtet for frispark, kom argentinske Nicolás Otamendi løbende mod bolden og sparkede med fuld kraft bolden direkte mod hovedet af kroaten.

"Heldigvis" for Rakitić prellede bolden af på det yderste af hans albue, mens Otamendis støvle fortsatte direkte ind i skulderen på kroaten, der også blev ramt i hovedet.

- Det er fuldstændig absurd, det ikke giver direkte rødt kort. Det er totalt hensynsløst. Og så må jeg bare erkende, at jeg åbenbart ikke forstår VAR (Video Assistant Referee, red.). For hvis de fine mænd i deres flotte dommertøj i kontroltårnet ikke kan se det på deres 40 skærme, så er det en gåde, lyder det fra Kenneth Emil Petersen, der er fodboldekspert for TV 2 SPORT under VM.

Forsvarsspilleren fra Manchester City blev hurtigt hevet væk af dommeren, da episoden omgående skabte stor tumult blandt de to hold. Kampens dommer, Ravshan Irmatov fra Uzbekistan, fandt hurtigt et kort frem, men det blev ved det gule. Og kampens videodommer bad ham ikke om at se situationen igennem igen.

Ingen tvivl hos tidligere topdommer

Selv Nicolás Otamendi måtte lige kigge op på kortet for at sikre, hvilken farve kortet havde. Og spørger man den tidligere topdommer Kenn Hansen, så er der slet ingen tvivl om, at det havde den helt forkerte farve.

- Otamendi, der smadrer bolden i hovedet på en kroatisk spiller, bør aldrig kunne give andet end rødt kort. Det er FIFA's totalt uforståelige instruktion i at undgå udvisninger, lyder vurderingen.

Ifølge Kenn Hansen, som er tilknyttet TV 2 SPORT som ekspert under VM, er tilgangen til kampene helt forkert hos det internationale fodboldforbund, FIFA. De går nemlig meget op i, at dommerne ikke giver kort, som kan give unødvendig ballade.

- Så det er et politisk problem, og selvom det ikke lyder godt, så er det virkeligheden, slog Kenn Hansen allerede fast i forbindelse med episoden, hvor Cristiano Ronaldo slap for et gult kort, da han filmede mod Marokko.

Det var langt fra eneste svinestreg i kampen, der noget mirakuløst sluttede uden et rødt kort. I stedet blev det til syv gule kort undervejs - tre til Argentina og fire til Kroatien.