VM fodbold

Eriksen er irriteret over ny VAR-kendelse mod Danmark

Danmark spillede uafgjort mod Australien i den anden gruppekamp ved VM i Rusland.

Danmark er oppe på fire point efter to kampe, da det torsdag blev til 1-1 mod Australien.

Danmark kom i front i det syvende minut, men Australiens Mile Jedinak udlignede på straffespark i slutningen af første halvleg. Noget, der blev tildelt efter hjælp fra VAR (Video Assistant Referee). Ligesom det skete i Danmarks første kamp mod Peru.

- Det var en tæt kamp med ikke så mange chancer. At man kan gå tilbage og give et straffespark forbliver bittert, siger Christian Eriksen til TV 2 SPORT.

Hvordan føles det at få en VAR-dom imod sig?

- For at være ærlig, så er det pisse irriterende. Vi har spillet fodbold i så mange år, og når man så går glip af det (en kendelse, red.), så er man glad. Men nu går man så tilbage. Det virkede til, det var en duel, hvor det var nemt at give. Men hvis man skal bruge VAR der, så skal man også bruge den andre steder på banen, hvor der er et frispark tidligere, som ikke bliver dømt. Så skal man nærmest gå tilbage hver gang.

Christian Eriksen kan glæde sig over, at han scorede sit første mål til en VM-slutrunde. Endda et særligt et af slagsen, da han på flotteste vis halvflugtede bolden op i toppen af målet.

- Det var dejligt. Det var en forløsende start at komme i gang efter den første kamp og komme på tavlen. Men det er lidt bittert at stå med et point i stedet for tre, siger Eriksen, som dog er glad for, at Danmark står med fire point efter to kampe.

- Det er en udmærket situation. Hvis vi får et godt resultat mod Frankrig, så går vi også videre.

Danmarks næste kamp er den 26. juni klokken 16 mod Frankrig. Kampen kan ses på TV 2 PLAY.