VM fodbold

- Gassen gik af ballonen for Danmark, siger ekspert

Danmark burde have fået mere ud af kampen mod Australien, vurderer TV 2 SPORTs ekspert.

Se alle VM-kampe på TV 2 PLAY

Landsholdet udbyggede stimen som ubesejret til 17 kampe med 1-1 mod Australien, men havde nok håbet på mere.

TV 2 SPORTs ekspert sidder i hvert fald med en ambivalent følelse efter kampen.

- Vi får et fortjent point, men man sidder med en følelse af, at vi burde have fået mere ud af den her kamp. Omvendt må Australien også ærgre sig. De havde chancerne.

- Vi spiller 20-25 gode danske minutter til at starte med. Vi kommer blæsende ud og truer konstant deres bagrum med løb. Derefter går gassen af ballonen, og vi får svært ved at komme igennem Australien, der konstant lurer på omstillinger, siger Kenneth Emil Petersen.

Der skulle kun gå syv minutter, før Christian Eriksen åbnede festen med et brag af et venstrebensdrøn - hans 13. mål i de sidste 15 landskampe og det tredjehurtigste danske VM-mål nogensinde.

Siden udlignede Australiens anfører Mile Jedinak på et straffespark, der blev dømt efter brug af VAR (Video Assistant Referee).

Resultatet betyder, at Danmark topper gruppe C, indtil Frankrig og Peru har spillet deres kamp senere torsdag. Selvom mange havde håbet på en sejr over Australien, er ottendedelsfinalen stadig indenfor rækkevidde.

- Vi er stadig i en rigtig god position. Men jeg sidder med en fornemmelse af, at vi kan spille bedre, end vi gjorde i dag, siger den tidligere landsholdsmålmand Thomas Sørensen, der kommenterede kampen.

Også i den danske landsholdslejr ser man optimistisk på chancerne for at gå videre fra gruppen trods det uafgjorte resultat.

- Vi har fået fire point. Det er en udmærket situation. Hvis vi kan få et godt resultat mod Frankrig, så går vi også videre, siger Christian Eriksen.

Nu skal Danmark håbe, at Frankrig tager point mod Peru. Se den kamp klokken 17 på TV 2 eller TV 2 PLAY.