VM fodbold

Kæmpe drop indledte ydmygelse af Argentina

Kroatien har kvalificeret sig til ottendedelsfinalerne ved VM efter en sejr over Argentina.

Argentina 0-3 Kroatien

  • 0-1: Ante Rebic (53')
  • 0-2: Luka Modric (80')
  • 0-3: Ivan Rakitic (92')
  • Gule kort: Ante Rebic, Kroatien (39.) Gabriel Mercado, Argentina (51.) Mario Mandzukic, Kroatien (59.) Sime Vrsaljko, Kroatien (67.) Nicolas Otamendi, Argentina (85.) Marcos Acuna, Argentina (87.) Marcelo Brozovic, Kroatien (90.)
  • Dommer: Ravshan Irmatov (Usbekistan)
  • Tilskuere: 43.319

Argentina er presset før den sidste gruppekamp ved VM.

Torsdag tabte de topopgøret mod Kroatien med 0-3 efter blandt andet en kæmpe målmandsfejl af Willy Caballero.

Det betyder, at Kroatien har seks point og nu er videre til ottendedelsfinalerne, mens Argentina har ét point efter to kampe. Dermed er de tvunget til at vinde deres sidste kamp.

Kampens første mål faldt i det 53. minut. Bolden blev trillet tilbage til Caballero af en medspiller, mens Rebic pressede målmanden en smule. Caballero forsøgte derfor at lobbe bolden over kroaten, men der var slet ikke nok fart i afleveringen. I stedet fløj den i en lille bue ud til Rebic, som sendte en fremragende flugter i mål.

Caballero fik også kritik i den første kamp mod Island, da han gav en returbold, der første til Islands udligning.

Luka Modric øgede føringen mod slutningen af kampen med et fremragende langskud, inden Ivan Rakitic i overtiden kronede et velspillet kroatisk angreb og fuldendte ydmygelsen af Argentina.

Argentina møder i sidste kamp Nigeria, mens Kroatien møder Island. Begge kampe bliver spillet den 26. juni klokken 20 og kan ses på TV 2 PLAY.