VM fodbold

Rapport fra 'fjendens lejr': Den kamp taber Danmark ikke

TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen har været i den australske lejr siden premierekampen. Hans oplevelser giver grund til dansk optimisme.

Danmark skal kunne slå Australien.

Så kort kan styrkeforholdet mellem de to nationer opsummeres inden mødet i den anden VM-gruppekamp. Det siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen, der har været i den australske lejr siden 2-1-nederlaget til Frankrig i åbningskampen.

- Australiernes tro på egne evner er stor, men Danmark kommer alligevel som favoritter. Danmark spillede en dårlig kamp mod Peru, men vandt. Det er DNA’et lige nu – Danmark taber ikke, siger Kasper Lorentzen.

Herunder følger hans rapport efter fire dage i ’fjendens’ lejr.

Profilerne

  • Mile Jedinak, midtbane
  • Aaron Mooy, midtbane
  • Matthew Leckie, kant
  • Tom Rogic, midtbane
  • Tim Cahill, angriber

Australiens svage punkter

De to backer, Behich og Risdon, er dårligst niveaumæssigt. Sisto kommer nok til at spille over for Risdon, og hvis Sisto spiller en god kamp, så ligger det her godt til ham.

Ingen imponerede under træning

De har kun haft én åben træning siden 2-1-nederlaget til Frankrig. Det var dagen efter kampen, hvor reserverne trænede igennem, mens resten slappede lidt af. Det gav mig mulighed for at se reservernes kvalitet, og det var forfærdeligt. Måske havde de en dårlig dag, men det var et slemt niveau. Det var kun Daniel Arzani, der havde et rigtig godt niveau. Han er god med bolden, men hans disciplin i det defensive er ikke så god.

Alle frygter Eriksen

Spillerne har rost Christian Eriksen meget, og så har de sagt, at de vil sørge for, at han ikke får bolden. De vil ikke mandsopdække ham, men i stedet prøve at læse, hvem der servicerer Eriksen med bolde. Det er dét, de vil lukke ned for.

Blandt pressen er der en opfattelse af, at Australien og Danmark er meget lig hinanden fysisk. Teknisk er Danmark til gengæld bedre, og de frygter, at Eriksen simpelthen er for god.

Selvtilliden blev boostet mod Frankrig

Spillerne har snakket meget om, at kampen mod Frankrig har givet dem selvtillid. De var lidt uheldige med at tabe 2-1, og de føler, at de kan spille med mod de bedste. Derfor føler de også, de kan spille med mod Danmark, der rangerer lidt under Frankrig.

Pressen er til gengæld ikke klar over, at Danmark spillede en skidt kamp mod Peru. Flere journalister mener, at Danmark er favorit i kampen. Det er jeg helt enig i. Australien er et svagere hold end Peru, og derfor skal Danmark kunne vinde over Australien.

Den forventede startopstilling

Der har været snakket om, at midtbaneprofilen Mile Jedinak måske skulle starte ude. Han er ikke den hurtigste, men til gengæld er han en skraldemand. Han går til den, og jeg kan godt frygte det, hvis han kommer med en tackling på Christian Eriksen.

Journalisterne snakker om, at Jedinak måske bænkes, fordi Australien ikke kan bruge uafgjort til noget og derfor skal angribe kampen. Hvis det sker, kommer Massimo Luongo nok til at spille på midten. Han er dygtig teknisk og mere offensiv end Jedinak. Det kan måske åbne op for Christian Eriksen, der kan få noget plads – men jeg tror kun, det med Jedinak er noget, man spekulerer i.

Derfor forventer jeg følgende startopstilling, hvor det kun er i angrebet, der er skiftet ud siden Frankrig-kampen.

Målmand: Ryan

Forsvar: Risdon, Milligan, Sainsbury, Behich

Midtbane: Leckie, Jedinak, Rogic, Mooy, Kruse

Angreb: Juric

Danmark og Australien spiller den anden gruppekamp torsdag klokken 14. Kampen vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.