FIFA VM 2018

Stor analyse af Australien - styrker, svagheder og nøgler til dansk sejr

Der skal spilles hurtigt overfor et tungt australsk forsvar, og der skal ikke begås for mange frispark, hvis det skal blive til ny dansk VM-sejr.

Det danske landshold skal torsdag forsøge at gøre en god VM-start til fantastisk, når man møder Australien i den anden kamp ved slutrunden.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Kenneth Emil Petersen har gransket australiernes VM-premiere mod franskmændende og giver her den store Australien-guide med styrker, svagheder, nøglespillere og ikke mindst opskriften på tre nye danske VM-point.

Danske nøgler mod Australien

 • Udnyt den smalle australske organisering
 • Flyt bolden og spil hurtigt
 • Udnyt bagrummet

Hvis Christian Eriksen og resten af det danske landshold skal kunne juble over endnu en VM-sejr, så skal spillet fra Peru-kampen forbedres en hel del.

Det australske landshold giver dog gode muligheder for spillemæssige forbedringer for landsholdet. Deres smalle organisering er nemlig ifølge fodboldekspert Kenneth Emil Petersen et af de punkter, Åge Hareides mandskab virkelig skal forsøge at udnytte.

Australien forsvarer sig meget smalt, og det bør give gode muligheder for de danske backs, vurderer fodboldekspert Kenneth Emil Petersen

- Med den måde Danmark ynder at spille på med backs højt i banen, der skal med frem, og kanter der trækker ind i banen, så er der muligheder mod Australien. Det australske hold forsvarer sig meget smalt og sideforskyder helt vildt, og her ligger der en rigtig god mulighed for vores backs, hvis man kan få vendt bolden og skiftet side hurtigt og effektivt. Særligt hvis man kan få isoleret Henrik Dalsgaard ude i højre side. Det var et punkt, Frankrig virkelig forsømte i deres kamp mod Australien, vurderer fodboldekspert Kenneth Emil Petersen.

Kan det ikke lykkes at bryde igennem i bredden for danskerne, så behøver Åge Hareide ikke at gå i panik.

Et tungt australsk centerforsvar viste nemlig svaghedstegn i bagrummet mod franskmændende. Et punkt, Danmark ligeledes bør forsøge at udnytte ifølge Kenneth Emil Petersen.

Et tungt australsk forsvar giver gode muligheder for dansk succes i bagrummet, vurderer Kenneth Emil Petersen.

- Jeg synes egentlig, at Australien stod ganske fint og kompakt organiseret i kampen mod Frankrig. De fleste gange Frankrig forsøgte sig med den dybe bold ned i bagrummet, havde australierne egentlig fint styr på det. Men på den franske scoring til 1-0 lykkes det med en præcis aflevering at udstille det noget tunge midterforsvar, der begår straffespark efter en løbeduel med Griezmann, lyder analysen fra Kenneth Emil Petersen.

- Men selvom Australien havde godt styr på de fleste bolde i bagrummet mod Frankrig, så må man formode, at de havde et mere defensivt udgangspunkt mod Frankrig, end de vil have mod os. Vi må gå ud fra, at det bliver et australsk hold, der gerne vil længere frem på banen. Det vil give mere plads til danskerne og kunne godt gå hen at give fine muligheder i bagrummet.

Den sidste nøgle, Kenneth Emil Petersen mener, Danmark skal forsøge at lykkes med, er at flytte bolden og spille hurtigt.

- Vi skal spille hurtigt. Selvom Australien stod godt, kompakt og organiseret, så viste Frankrig, at man godt kan spille igennem dem. Scoringen til 2-1 kommer efter nogle hurtige afleveringer inde centralt. Så Christian Eriksen og nogle af de lidt ’finere’ spillere, vi har inde centralt, skal finde knofedtet frem, når det australske forsvar skal åbnes. Men det er jeg ikke så nervøs for. Det er Christian Eriksen vant til i Tottenham. Og han er fantastisk til at finde de rum der er inde centralt, selvom der bliver tætte markeringer.

Her kan Australien gøre ondt på Danmark

 • Dødboldene
 • Det stærke kollektiv

Selvom Kenneth Emil Petersen ser Danmark som favoritter til opgøret, så har Australien også værktøjerne, der kan gøre ondt på de danske spillere.

Den store fysik og en exceptionel sparker i Aaron Mooy gør Australien dødsensfarlige på dødbolde.

Australien er livsfarlige på dødbolde, og det er her Danmark for alvor skal passe på, lyder det fra Kenneth Emil Petersen.

- Australien er bedre, end jeg lige troede, og de er i hvert fald slet ikke så dårlige, som mange gjorde dem til inden turneringen begyndte. Deres dødbolde er deres helt store våben. Det er der ingen tvivl om. Det var her, alle deres farlige situationer fra kampen mod Frankrig kom fra. Vi er også stærke på standardsituationer, men vi skal ikke begå for mange dumme frispark.

- Man fik også set, at de jo godt kan spille fodbold, selvom jeg vil holde fast i, at standardsituationerne er deres helt store våben. Det er der ingen tvivl om. Det var her, alle deres farlige situationer kom fra. Vi er stærke på standardsituationer, men vi skal ikke begå for mange dumme frispark, for der har de virkelig noget at komme med. De har virkelig en fantastisk sparker i Aaron Mooy fra Huddersfield og var nærmest farlige på samtlige dødbolde mod Frankrig, lyder det fra TV 2 SPORTs fodboldekspert Kenneth Emil Petersen.

Der venter dog ikke kun Åge Hareides mandskab nogle farlige dødbolde fra de kommende modstandere. Australien er ligeledes et hold med en fighterånd og et kollektiv som få nationer ved denne slutrunde.

- Det er først og fremmest et stærkt, stærkt kollektiv. Det er klart, sammen med dødboldene, deres største styrke. Før i tiden var Australien en nation med store stjerner som Harry Kewell og Tim Cahil, der godt nok stadig er med, men det her hold er et mandskab uden stjerner, hvor det er kollektivet, der er det bærende.

 • Mål

  1
  2
 • Skud

  6
  13
 • Skud på mål

  1
  6
 • boldbesiddelse

  44
  56

Statistik fra kampen mellem Australien og Frankrig.

- Det stærke kollektiv så man også i den første kamp mod Frankrig, hvor de virkelig fik organiseret sig flot og gjort det svært for det stjernespækkede franske hold i store dele af kampen. Det var ikke mange chancer, Frankrig kom til, hvis man da lige ser bort fra de sidste 10 minutter, hvor gassen gik lidt af den australske ballon. Så får vi ikke udnyttet vores nøgler, så kan vi få svært ved at få spillet os frem til de store chancer. 

Australiens nøglespillere

 • Mile Jedinak, midtbanespiller, Crystal Palace
 • Aaron Mooy, midtbanespiller, Huddersfield United

Mens der næppe er den store tvivl om, at den danske nøglespiller og store stjerne hedder Christian Eriksen, så er der ikke i samme grad en stjerne på det australske landshold med det stærke kollektiv.

Nøglespillerne finder man dog på midtbanen, hvor de to Premier League-spillere Mile Jedinak og Aaron Mooy huserer.

- Hvis man skal tale om nøglespillere, så er det Aaron Mooy og Mile Jedinak. De to 'hardhittere' binder det virkelig sammen på midtbanen for Australien. Aaron Mooy har samtidig de her utrolige dødbolde, som han sender afsted som projektiler. Så er der anfører Mile Jedinak. En spiller med virkelig meget autoritet, der selvom han ikke havde anførerbindet stadig ville være den klare leder på holdet. Han udstråler virkelig sammenhold, vildskab og en masse overskud.

- Men jeg er meget fortrøstningsfuld. Vores midtbane skal nok matche fint op mod deres. Det er jeg ikke i tvivl om. Generelt er jeg også fortrøstningsfuld i forhold til et godt resultat, men Australien er slet ikke så dårlige, lyder det afslutningsvis fra TV 2 SPORTs fodboldekspert Kenneth Emil Petersen.

Du kan se om Kenneth Emil Petersens gode råd til landsholdet bliver fulgt, når TV 2 blænder op for kampen torsdag klokken 14:00. Hvis ikke du er i Danmark, kan du se alle kampe fra VM på TV 2 PLAY, hvis du befinder dig i et EU-land.