Tofts karakterbog: Danmarks dårligste fik igen lang snor af Hareide

TV 2 SPORTs kommentator Flemming Toft er klar med karakterer til de danske spillere efter 1-1-kampen mod Australien ved VM i Rusland.

Danmark kom flyvende fra start mod Australien, da Christian Eriksen sendte Danmark i drømmeland efter bare syv minutters spil.

Australien fik dog udlignet til 1-1 på straffespark efter en situation, hvor dommeren brugte videodommersystemet VAR.

- Vi må se i øjnene for alvor, at landsholdet er mere og andet end Eriksen. Når han ikke funkler, når stjernestøvet lægger sig, har nationalmandskabet problemer. Med at holde fast i bolden, at føre den frem, at spille på egne præmisser og komme til det spektakulære. Der mangler ganske enkelt en Eriksen 2.

Tofts karakterskala 2018

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

- Ham med et andet slags 10-tal, ham der kan tage over og aflaste den rigtige 10er, ham der kan sætte i scene. Ham der kan boldstyre. Det kunne være Lasse Schøne, det kunne være Pione Sisto. Men det var det bare ikke mod Australien, siger Flemming Toft.

Herunder kan du læse karaktererne fra Flemming Toft til de danske spillere. 

KASPER SCHMEICHEL 4

Et par gode redninger mod slutningen opvejede en forkert beslutning ude i feltet i 2. halvleg. Han forsøgte med verbalt overtag ved straffesparket, men uden held. Og indtil de australske bombardementer til sidst var han uden de store arbejdsopgaver.

HENRIK DALSGAARD 3

En af hans bedre landskampe. Bundsolidt. Det siger vi hver gang, og det holder stik. Hans nærkampsstyrke var tydelig, og når han blottede sig, nåede han ofte selv tilbage og reddede trådene. Der var et par dårlige indlæg fra ham, men også gode. Blandt andet ved en pænt stor hovedstødschance til Nicolai Jørgensen i 1. halvleg.

SIMON KJÆR 5

Igen en suveræn og afklaret Simon Kjær, der dog så ud som om, han havde et fysisk problem. Han gik og løb ikke ubesværet. Men han clearede, som han plejer, og diagonalafleverede så det forandrede et ellers langsommeligt dansk opspil. Endnu engang kaptajn Kjær.

ANDREAS CHRISTENSEN 5

Så slog han (igen) sit navn fast på landsholdet. Der skal ikke rokkes ved AC. Hans placeringsevne var igen af klasse, hans duelspil ligeså - og fornuften tog fat i langt de fleste pasninger. En flot kamp.

JENS STRYGER LARSEN 3

Uanset hvordan man end vender og drejer det, uanset hvor meget fight der kommer fra Stryger, så er det altså et handicap med det kolde eller døde venstreben. Det betød også her, at opdækningen bliver nemmere for modstanderen, for Stryger skal hele tiden lægge an til højrebenet, og så kommer afleveringerne fra samme sted og på samme måde, hvis muligheden endelig byder sig. Med til hele Stryger-historien skal naturligvis, at han svigtes i opbakningen defensivt (læs: Sisto).

LASSE SCHÖNE 2

Fra start i stedet for Kvist. En helt anden type. Det betød, at landsholdet kunne få en mere konstruktiv spiller, men det lykkedes aldrig med gevinst. Pasningerne blev ikke præcise nok. Bortset fra den der satte målet op via Nicolai Jørgensen og Eriksen. Det kræver tidens kamp at få koordineringen på midtbanen til at fungere.

THOMAS DELANEY 3

Det var for mig tydeligt, at Delaneys rolle blev påvirket af Kvists fravær. Han kom til at løbe meget forgæves, fik aldrig rigtig hold på pasningsspillet, ej heller de lige løb. Hans fight og indstilling var som sædvanlig, og nu må der arbejdes på en Delaney uden Kvist. Sluttede af med et fælt, hårdt og alt for langt indlæg, hvor en god dansk mulighed var ved at opstå.

CHRISTIAN ERIKSEN 3

Øv, for en Eriksen. Målt ud fra alles forventninger, også dem han har til sig selv. Han startede flot, da hans vidunderspark satte Danmark i gang. Vi stod op, vi jublede, vi var imponerede. Men desværre faldt Eriksen i niveau og havde mange dårlige pasninger. Og så må alle nødvendigvis se i øjnene - og gøre noget ved det: Landsholdet er andet og mere end Eriksen. Modstanderne ved mere og mere, hvad der skal til for at dække hans rum. Ingen af holdkammeraterne er i stand til at tage over, når stjernen hænger. Det burde være Schöne eller Sisto. Det skete ikke.

YUSSUF POULSEN 2

Nu har han kostet to straffespark i de to VM-kampe. Det er for mærkbart og trækker voldsomt ned. VAR eller ikke VAR - der var straffespark til Australien. Yussufs arme sprællede langt fra kroppen, og bolden blev ramt. Energi, javel. Men uden at få noget ud af det. Generelt.

NICOLAI JØRGENSEN 2

Skal der fodboldpsykologisk hjælp til Nicolai Jørgensen? Han leverede en pragtassist til Eriksen-målet, havde en pæn stor hovedstødschance (godt løb af Danmarks 9'er), men den manglende selvtillid kom tydeligt i 2. halvleg, da han selv var i gang med en kontra. Blev taget ud og erstattet med Andreas Cornelius.

PIONE SISTO 1

Han får lang snor hos Hareide. Der kom lidt af det ekvilibristiske, men langt fra nok til effektivitetshylden. At han ikke fylder i det defensive arbejde, men løber en del, er en kendt sag, men så skal der mere til - også de rigtige beslutninger - når front er mod modstanderens mål.

MARTIN BRAITHWAITE 2

Kom ind for Yussuf Poulsen, havde farten i sig, men det førte ikke til noget. Forvirring, vil jeg kalde det.

ANDREAS CORNELIUS UB

-

ÅGE HAREIDE 3

Ingen skal være i tvivl om, at Hareide har sine grunde til at beholde Sisto i start 11'eren. Men det må være tid til overvejelse. Schöne i stedet for Kvist var oplagt, men fungerede ikke. Midtbanens opspil skal forbedres og det samme med angrebet. Men Hareide tabte ikke. Og VM lever.