VM fodbold

Yussuf Poulsen har karantæne mod Frankrig

To gule kort i de to første VM-kampe betyder, at Yussuf Poulsen ikke kan hjælpe sine landsholdskammerater mod Frankrig.

Se Danmarks VM-kampe direkte på TV 2 PLAY.

Landstræner Åge Hareide må se bort fra Yussuf Poulsen, når Danmark på tirsdag den 26. juni møder Frankrig i den tredje og sidste gruppekamp ved VM i Rusland.

Den danske angriber ragede et gult kort til sig i første halvleg mod Australien, og da han også fik en advarsel mod Peru, har han karantæne mod franskmændene.

I den danske VM-åbningskamp kom Poulsen i dommerens sorte bog på baggrund af et såkaldt professionelt frispark, og mod Australien var det for at stoppe et hovedstød fra Mathew Leckie med hånden.

- En rigtig 'La-Liga-kendelse'

Sidstnævnte hændelse gav straffespark til australierne, efter at kampens spanske dommer Antonio Mateu Lahoz havde genset situationen på video.

Den australske anfører Mile Jedinak omsatte sikkert straffesparket til 1-1. Forinden havde Christian Eriksen bragt Danmark foran 1-0.

- Jeg synes desværre, det er indbegrebet af et uforsætligt 'hands'. Altså det er rigtigt, den (hånden, red.) er langt oppe, men det er en fuldstændig naturlig position, den er i. Jeg synes, det er sindssygt ærgerligt, den bliver taget med, siger den tidligere topdommer Kenn Hansen.

Kan den forsvares?

- Ja, teknisk set kan den godt. Armen er helt uden for kroppen, men det er en rigtig 'La Liga-kendelse', for der er de vilde med de straffespark med de høje arme. Jeg synes, det er lidt ærgerligt.

Tidligere FIFA-dommer Urs Meier er enig med Kenn Hansen.

- Det er forkert dømt. Der er ikke straffespark, fordi det er ikke forsætlig spil af Poulsen. Jeg ved ikke, hvorfor VAR overhovedet kom på tale her. Det er en klar fejl af dommeren, siger schweizeren på tysk tv.

I Rusland er det første gang ved en VM-slutrunde, at dommerne har mulighed for at se bestemte situationer på video - også kendt som Video Assistant Referee (VAR).

Kampen mellem Danmark og Australien sluttede 1-1. Genoplev kampen i TV 2's liveblog herunder: