Danske VM-fans er skuffede - her er spillernes svar på kritikken

Flere danske fans har udtrykt utilfredshed med spillerne, der ikke har vist taknemmelighed nok. Det synspunkt overrasker spillerne.

Der har været sagt og skrevet meget om de relativt få danske fans ved VM. Godt 700 danskere var torsdag taget til bold i Rusland og blev vidne til landsholdets fjerde point ved slutrunden, da det blev til 1-1 mod Australien i den anden gruppekamp ved VM.

Og i sejren over Peru skulle der også have været små 700 roligans på lægterne. Én af dem var Nicolas Nees Henriksson, der havde taget turen til Rusland sammen med sin kammerat René for at støtte op om landsholdet.

Men på trods af at have oplevet den første danske VM-sejr i otte år, var der et skår i glæden hos de to danske fans.

Spillerne viste nemlig ikke nok taknemmelighed for opbakningen efter kampen, mener de.

- På tribunen snakkede vi om, at det var et lille standard-klap og farvel igen. Der var ingen entusiasme eller glæde, selvom de lige havde vundet en VM-kamp og derfor egentlig burde være ekstra glade, fortæller Nicolas Nees Henriksson til TV 2 SPORT.

Efter første kamp og sejren mod Peru var de danske spillere nede i hjørnet for at klappe ud mod de danske fans. Video: TV 2 Sport

- Vi forlanger jo ikke hvad som helst. De skal ikke ligefrem sælge deres sjæl, men bare lige give os to minutter og fornemmelsen af, at de synes, det er fedt at interagere lidt med fansene. Det var fesent. Fansene virkede som noget, de bare lige skulle klare, selvom de ikke gad. At det var en sur pligt frem for noget sjovt.

Nicolas Nees Henriksson og kammeraten står ikke alene med opfattelsen af, at landsholdsspillerne ikke viste nok taknemmelighed.

TV 2 SPORT har været i kontakt med flere danske fans i Rusland, der deler samme opfattelse.

Og efter kampen mod Australien torsdag meldte flere danske fans sig så i det utilfredse kor på de sociale medier Facebook og Twitter. 

- Hvor er det sygt ikke lige at smutte ud og hilse på alle os, der er kommet hele vejen til fucking Samara. Australien gik en runde på stadion efter kampen og tog sig tid til at takke fans. Det kunne "vi" lære noget af. Der blev klappet lidt ud af banen, men alle var væk 2 minutter efter kampen var slut. Vi gik 10-12 minutter efter kampen var slut, og der var australierne der stadig. Det kunne man overveje at kopiere, skriver Morten Thoregaard på Twitter.

- Det var mega arrogant, at de bare gik i omklædningen, lyder det fra Kasper Kongslev på Facebook.

- Hvad er det for noget ikke at tage sig tid til at hilse på de fans, der er rejst mange kilometer for at følge jer? skriver Kenneth Reimann ligeledes på Twitter.

I kampen mod Australien var de danske fans placeret i et af de fire hjørner på stadion.

Billederne fra kampen viser, at de danske spillere efter slutfløjtet går halvvejs ned til hjørnet og klapper kort op mod fansene, inden de går mod spillertunnelen.

Efter anden gruppekamp og 1-1 mod Australien klapper de danske spillere ud mod deres fans og går så i omklædningsrummet. Video: TV 2 Sport

TV 2 SPORT har fredag forholdt de danske spillere fansenes kritik, som de ikke kan nikke genkendende til.

Det siger spillerne til fansenes kritik

Martin Braithwaite

- Det er jeg lidt overrasket over. Jeg følte, vi var nede for at takke dem efter begge kampe. Det husker jeg, og jeg tror, at alle på holdet er utroligt taknemmelige og glade for, at vi har fans, der afsætter tid og bruger deres penge på at komme over og se os spille. Det betyder rigtig meget, og det varmer, at der er folk, der står bag os. Jeg er ked af, hvis folk har det på den måde, for vi var nede og takke af. Det er almindelig respekt, og alle på holdet er respektfulde, så selvfølgelig går vi ned og takker, når folk er der.

- Måske var der lidt skuffelse i går, men der skal i hvert fald ikke være nogen tvivl om, at alle folk sætter stor pris på dem, der har taget turen hertil.

Gør det indtryk?

- Jeg føler nu om dage, at det i medierne mest handler om at kigge på en historie og se, hvad man kan finde af negative ting. Jeg føler, det er lidt ærgerligt, at man vælger at fokusere på negative ting til så stor en begivenhed, hvilket er positivt og samler et helt land. Når der er så meget glæde i et land, at man så vælger at bruge tid på negative ting. Især fordi alle prøver at gøre det bedste og få det bedste ud af det. Der vil altid være folk, der er lidt negative over nogle ting, og sådan er det. Men der er ingen tvivl om, at alle her snakker om, hvor glade vi er for, at folk har taget turen herover og står bag os. Det hjælper rigtig meget.

Andreas Cornelius

- Det er jeg da ked af. De er også rejst langt, og det er vi selvfølgelig glade for. Under Australien-kampen sad de helt oppe i hjørnet, så det var svært at komme helt tæt på. Men jeg synes, vi var nede og klappe og sige tak efter kampen. Jeg ved ikke helt, hvad de mere vil have. Australien havde fans rundt om hele stadion, og derfor tog det noget længere tid for dem at komme rundt end at gå ned til vores og klappe.

Kasper Dolberg

- Vi var nede og sige tak til dem efter kampen og klappe af dem, fordi vi synes, det er fornemt, at de har taget turen. Så ved jeg ikke, hvad vi mere skulle gøre. Selvfølgelig takker vi dem, der er kommet. Vi sætter utrolig stor pris på det. Jeg er sikker på, at samtlige spillere er glade for den opbakning, vi kan få. Fansene skal i hvert fald ikke tro, vi ikke sætter pris på det.