VM fodbold

- Eriksen var som en kontakt, der blev tændt, men slukket igen, skriver medier

Flere udenlandske medier skriver, at Christian Eriksen ikke spillede op til vanlig standard, selv om han scorede Danmarks eneste mål.

Du kan se samtlige VM-kampe på TV 2 PLAY.

Der gik et sug igennem publikum på Cosmos Arena i Samara, da Christian Eriksen efter bare syv minutter bragede Danmark i front mod Australien med et køligt venstrehug.

Danmark kunne dog ikke bevare 1-0-føringen, da Mile Jedinak udlignede på et straffespark efter 38 minutter. Anden halvleg bølgede frem og tilbage, hvor der var små og store chancer i begge ender.

Målet var topklasse, men den samlede præstation levede ikke op til hans normale standard

Football London, engelsk fodboldmedie

Efter scoringen formåede Christian Eriksen aldrig rigtig at få sat sit præg på kampen, og det bliver blandt andet fremhævet i internationale medier dagen derpå. De skriver blandt andet, at hvis ikke han havde scoret, havde danskerens karakterer været lavere.

- Eriksen gør det rigtige ved målet, der åbner kampen. Men bagefter? Han formår ikke at give klassen og den uforudsigelighed videre til resten af holdet, skriver det italienske medie Gazetta dello Sport.

- Australien formåede heller ikke at gøre arbejdet færdigt. Eriksen var som en kontakt, der hurtigt blev tændt, men kort efter slukket igen.

I fodboldmediet FourFourTwo giver de danskeren karakteren seks på en skala, der går op til 10. Her fremhæver de, at han ikke formåede at finde de rum, som han ellers er dygtig til.

- Den var en smuk afslutning, der sikrede Danmark sit mål. Efter scoringen havde han ikke den indflydelse på kampen, som de fleste ville have forventet. Hvis det ikke havde været for målet, havde han fået en meget lavere karakter, end han gjorde, skriver mediet.

- Australien havde overtaget på midtbanen, og danskeren vil være skuffet over, at han ikke fandt mere plads.

Christian Eriksen selv erkender også, at han spil måske stadig mangler det sidste.

- Jeg er så heldig, at jeg tit kommer i den situation, at jeg gerne skulle kunne afgøre det. Det handler måske bare om den sidste kynisme, den sidste kølighed, og så skal der også nok blive scoret nogle mål. Jeg synes, de andre gør det fint. Det er mig selv, der skal være lidt skarpere, sagde Christian Eriksen til Politiken efter kampen.

Målet var hans eneste nævneværdige præstation i kampen

Det var et højt dansk genpres, der lagde grobund for Christian Eriksens scoring. Lasse Schöne vandt en duel, og Nicolai Jørgensen fik på fornemste vis fundet Eriksen, der bragede bolden i mål.

Fodboldmedierne Football London og Sport360 hylder da også scoringen, men fremhæver også, at han forsvandt ud af kampen.

- Der var ikke spillet lang tid, før Christian Eirksen viste sin sublime teknik, der gør ham til en topspiller, hvor en flugter sendte bolden forbi Mathew Ryan. Han var stille i anden halvleg, hvor han sent i kampen sendte et skud forbi mål. Målet var topklasse, men den samlede præstation levede ikke op til hans normale standard, skriver fodboldmediet Football London.

- Sikke et mål fra Tottenham-playmakeren. Han kom perfekt frem til bolden og ramte den med power. Han er en sand 'Danish Dynamite'. Men det var hans eneste nævneværdige præstation i kampen, skriver Sport360.

1-0 til Danmark Video: Magnus Stig Christensen

TV 2 SPORTs fodboldekspert Flemming Toft ærgrer sig også over, at vi ikke så mere til danskeren i kampen.

- Øv, for en Eriksen. Målt ud fra alles forventninger, også dem han har til sig selv. Han startede flot, da hans vidunderspark satte Danmark i gang. Vi stod op, vi jublede, vi var imponerede. Men desværre faldt Eriksen i niveau og havde mange dårlige pasninger.

- Og så må alle nødvendigvis se i øjnene - og gøre noget ved det: Landsholdet er andet og mere end Eriksen. Modstanderne ved mere og mere, hvad der skal til for at dække hans rum. Ingen af holdkammeraterne er i stand til at tage over, når stjernen hænger. Det burde være Schöne eller Sisto. Det skete ikke, skriver Flemming Toft i sin karakterbog, hvor han giver han karakteren 3, der er en middel karakter.

Kampen mod Frankrig spilles tirsdag den 26. juni klokken 16 og kan ses på TV 2 PLAY.