VM fodbold

- Jeg kan ikke takke nok, siger Knudsen om privatfly i barselsgave

Danmarks VM-trup splejsede om et privatfly, da Jonas Knudsen uventet blev far dagen efter holdets ankomst til Rusland.

Jonas Knudsen havde egentlig indstillet sig på, han kunne blive far, mens han var til VM i Rusland. Alligevel fik han med egne ord et chok, da han fik at vide, hans hustru havde født. Det skete meget uventet.

Efter et akut kejsersnit blev Hr. og Fru Knudsen forældre til en pige den 12. juni, dagen efter Danmarks ankomst i VM-lejren ved Sortehavet. Straks samlede de øvrige landsholdsspillere sammen, så Knudsen kunne flyve hjem til Danmark efter den første gruppekamp mod Peru.

- Jeg fik lov til at komme hjem, og det er jeg utrolig taknemmelig for. Hele staben omkring holdet har bakket mig totalt op, og jeg kan ikke takke nok for, hvordan de har håndteret tingene og hjulpet mig. Det er fantastisk, at jeg fik muligheden for at komme hjem af Åge og drengene. Nu er jeg klar til at give den fuld gas - jeg kan godt mærke, jeg er kommet tilbage med ny energi, siger Jonas Knudsen til TV 2 SPORT.

Både mor og datter har det godt efter den pludselige fødsel et par uger før termin. Derfor er det ikke planen, at Jonas Knudsen skal tilbage til Danmark, før VM er forbi.

Holdkammeraterne hyldes

Holdkammeraternes gave til Knudsen anslås at have kostet cirka 600.000 kroner, og efterfølgende er spillerne blevet hyldet for den flotte gestus. Så sent som pressemødet inden kampen mod Australien var barselsgaven et tema i den internationale presse.

- Det er dejligt at se, at folk synes, mine holdkammerater har gjort noget godt. Jeg er rigtig stolt over det, de har givet mig. Jeg kan ikke takke dem nok for det.

- Det var helt fantastisk at være hjemme og se hende. Det gav lidt mere ro, for det er noget andet på Skype end at sidde med hende i hænderne.

Åge Hareide var også ovenud glad for spillernes initiativ foranlediget af anfører Simon Kjær. Ifølge landstræneren viste det meget tydeligt det gode sammenhold, der er på det danske landshold.

- Jonas får et barn, der er født lidt for tidligt, så er det klart, at han er bekymret både for mor og barn. Og at spillerne stiller op, og gør det her for ham, viser jo en fantastisk omsorg, og hvordan de tager sig af hinanden, har Åge Hareide sagt til TV 2 SPORT.

Jonas Knudsen gik kun glip af en enkelt træning, mens han var i Danmark i cirka 30 timer.

Knudsen, der til daglig spiller venstre back i Ipswich Town, har spillet tre landskampe.