Neymar brød grædende sammen efter sejr

Efter 2-0-sejren over Costa Rica fik følelserne frit løb hos den brasilianske stjerne Neymar, der var helt grædefærdig.

Straks efter slutfløjt i Sankt Petersborg sank Neymar grædende sammen på sine knæ. Kort forinden havde han ellers konsolideret den brasilianske sejr over Costa Rica med sit 2-0-mål i syv minutters overtid.

Holdkammerater ilede til for at trøste verdensstjernen, men på Neymars kinder trillede tårerne videre.

- At græde er godt, og jeg sagde til ham, at han kun græder, fordi han ved, hvad det kostede at komme her til mesterskabet. Jeg tror, du bliver nødt til at græde, når en tung byrde bliver fjernet fra din ryg, siger Brasiliens anfører Thiago Silva ifølge Goal.com.

Landstræner Tite nåede aldrig at tilslutte sig klyngen af brasilianere, der omgav den grædende verdensstjerne. I sin iver efter at fejre sejren snublede han og pådrog sig en forstrækning.

Kort efter havde han alligevel overskud til at sætte ord på den 26-årige angriber:

- Han var ude i tre og en halv måned, men spillede hele kampen i dag. Han er kun et menneske, og han har brug for tid for igen at nå sine høje standarder. Før det kan lykkes, bliver holdet nødt til at være stærkt og uafhængigt af ham, lød det fra landstræneren ifølge ESPN.

Glædestårer

Neymar, der blev verdens dyreste fodboldspiller med skiftet til Paris Saint-Germain, har før VM siddet ude med en brækket knogle i foden og en forstuvet ankel siden slutningen af februar. 

Ifølge Tite var tårene et bevis på, at Neymar vil gøre alt for sit land.

- Glæden, tilfredsheden og stoltheden ved at repræsentere det brasilianske landshold betyder meget. Han har ansvaret, glæden, presset og modet til at vise det. Og vi viser det alle på vores egen måde, siger landstræneren, der er optimistisk på sin stjernes vegne trods skadeshistorikken.

- Kommer han tilbage på sit bedste? Ja, han kommer tilbage.

Selv skrev Neymar om sine følelser på Instagram. Her gjorde han det klart, at der var tale om glædestårer.

- Ikke alle ved, hvad det kostede mig at komme hertil. Det er nemt at snakke, selv en papegøje kan gøre det, men at gøre noget... det kan kun få mennesker!

- Gråden var af glæde, af at overvinde, af viljestyrke og af begær efter at vinde. Mit liv har aldrig været nemt, og det er det heller ikke nu!

- Drømmen fortsætter, nej ikke drømmen... MISSIONEN! Tillykke med kampen, drenge. I er de bedste.

2-0-sejren over Costa Rica betyder, at Brasilien topper gruppe E med fire point. Neymar og hans følge møder Serbien onsdag i det, der meget vel kan blive kampen om gruppens førsteplads.