Fodbold

Superligaen lemper stadionkravene fra 2019

Nye stadionkrav i Superligaen skal gøre det lettere for klubber at opfylde kravene om kapacitet.

Dansk fodbold reviderer kravene til superligaklubberne, så der fremover vil være to forskellige alternativer til at opfylde stadionkravene.

Samtidig bortfalder oprykkerklubbers adgang til at få dispensation fra kravene. De nye krav vil gælde fra sæsonen 2019/2020.

Kapacitetskravene i Superligaen har været et tilbagevendende emne, hver gang nye hold rykker op.

Hidtil har kravet lydt på 10.000 tilskuerpladser, hvoraf de 3000 skal være individuelle siddepladser.

Det krav består, men derudover vil det også være muligt at opfylde kravene med et stadion med plads til blot 6000 tilskuere.

Her skal 4000 være siddepladser, og samtidig gælder det nye krav kun for "lukkede stadioner". Her menes stadioner, der har fire sammenhængende tribuner med overdækning på alle fire.

De reviderede krav er især aktuelle for etablering af nye stadioner såvel som udvikling og overbygning af eksisterende stadioner.

- Med ændringen giver vi klubberne og andre involverede i stadionbyggerier eller stadionudvidelser mulighed for selv at vurdere, hvilket af de to stadionkrav der passer bedst til deres lokalområde uden at gå på kompromis med kvaliteten.

- Med de nye krav er vi med til at løfte kvaliteten af fan- og fodboldoplevelsen, siger direktør for Divisionsforeningen Claus Thomsen i en pressemeddelelse.

Hvis en oprykkerklub ikke kan opfylde kravene, er det som hidtil stadig muligt at få licens ved at leje sig ind på et andet stadion, som opfylder kravene.