VM fodbold

To scoringer i overtiden redder Brasilien fra ny VM-skuffelse

To scoringer i overtiden fra Philippe Coutinho og Neymar reddede Brasilien fra en ny VM-skuffelse mod Costa Rica.

Brasilien 2-0 Costa Rica

  • 1-0: Philippe Coutinho (91')
  • 2-0: Neymar (96')
  • Gule kort: Neymar 81', Philippe Coutinho 81', Johnny Acosta 84'.
  • Tilskuere: 64.468 på Sankt Petersborg Stadion

Brasilien forsøgte og forsøgte, og til sidst lykkedes det så. To scoringer i dommerens overtid fra Philippe Coutinho og Neymar sikrede i sidste ende brasilianerne en sejr på 2-0 over Costa Rica og afværgede en ny brasiliansk VM-skuffelse.

Dermed fik Brasilien noteret sig for deres første sejr ved dette VM, efter det i første opgør mod Schweiz kun blev til et point og 1-1.

Sidst men ikke mindst blev det også en kamp, der vil blive husket for at være første gang ved VM, hvor det omdiskuterede videosystem VAR blev brugt til at omstøde et ellers dømt straffespark.

Efter at have set situationen igennem på video besluttede kampens dommer Björn Kuipers nemlig, at kontakten mod Neymar ikke var nok til det straffespark, han ellers i første omgang havde dømt.

Med sejren topper Brasilien deres gruppe. Fredag aften mødes de to andre hold i puljen så, når Serbien og Schweiz duellerer.

Sådan forløb kampen

Brasilien satte sig fra start på opgøret, men på trods af meget boldbesiddelse så var der ganske enkelt ikke nok bevægelighed fra sydamerikanerne til at åbne et stærkt costa ricansk forsvar.

Når det endelig lykkedes for Neymar og de andre brasilianske stjerner at spille sig igennem, så stod Keylor Navas i vejen i målet.

I anden halvleg blev bevægeligheden større fra de mangedobbelte verdensmestre. 

Det resulterede i et par store chancer og et forsøg på overliggeren fra Gabriel Jesus. Men på måltavlen stod der stadig 0-0.

Med 12 minutter tilbage ser det så ud til, at Brasilien bliver reddet af et noget tyndt dømt straffespark til Neymar.

Men efter at have set situationen igennem på video, besluttede kampens glimrende dommer Björn Kuipers helt korrekt at omstøde sin egen dom.

Her var de brasilianske fodboldfans begyndt at se godt bedrøvede ud, og sportsredaktørernes penne i det fodboldgale Brasilien var formentlig også dyppet i det mørkeste blæk.

Men så kom frelseren Philippe Coutinho stormende ind i feltet og sendte bolden i kassen et minut inde i overtiden mod upåagtede Costa Rica.

Et lettelsens suk på bane, tribuner og uden tvivl overalt i Brasilien.

Og efter syv minutters overtid kom også superstjernen Neymar på tavlen med en scoring til 2-0.

Dermed har brasilianerne fire point efter to kampe. 

Og selv om spillet har haltet, synes Brasilien på vej videre til knockoutfasen ved VM. Det hele afgøres dog først i sidste spillerunde i gruppespillet, hvor Brasilien møder Serbien.