FIFA VM 2018

- Vi har en spion hos franskmændene, siger Braithwaite

Martin Braithwaite har spillet over fire år i den franske liga. Hans kæreste er fransk, og hans søn er født i Frankrig.

Martin Braithwaite kender fransk fodbold bedre end de fleste andre på det danske landshold.

I løbet af fire sæsoner i Toulouse og et halvt års lejeophold i Bordeaux har den tidligere Esbjergspiller stået over for flere franske fodboldspillere, end de fleste landsholdskammerater kommer til i hele karrieren.

Det kan blive Danmarks fordel i den sidste gruppekamp mod netop Frankrig. I hvert fald udpeger Braithwaite selv kendskabet til fransk fodbold som det mest interessante inden tirsdagens gruppefinale.

- Det betyder bare, vi har en spion hos franskmændene, lyder det med vanlig selvsikkerhed fra Martin Braithwaite.

- Selvfølgelig er der et specielt forhold, fordi min kæreste er derfra, og min søn er født der. Men det har ikke noget med fodbold at gøre. Jeg spiller for mit land, og det er det samme for mig, om jeg spiller for Australien, Peru eller Frankrig.

Fremtiden er uvis

Martin Braithwaite skiftede for et år siden Toulouse ud med engelske Middlesbrough, men det var et skifte uden den store succes. Derfor søgte Braithwaite tilbage til Frankrig i vinter, hvor han blev lejet ud til Bordeaux, hvor også Lukas Lerager spiller.

Lejekontrakten med Bordeaux er udløbet, og i øjeblikket ved Braithwaite ikke, hvor han skal spille efter VM. Han regner dog ikke med at skulle vende tilbage til Middlesbrough.

- Der kommer til at ske noget fantastisk uanset hvad, har den hurtige kant sagt tidligere under slutrunden.

I modsætning til Danmark er Frankrig sikker på at gå videre fra gruppespillet. Le Bleus har dog endnu ikke sikret førstepladsen i gruppen, hvilket de kan gøre med uafgjort eller sejr.

Uafgjort eller dansk sejr vil sikre Danmark en plads i 1/8-finale. Det samme vil ske, hvis Peru får point mod Australien.

Og hvad så med Braithwaites kæreste på sidste spilledag?

- Hun holder med Danmark. Hun har ikke noget valg. Hun har en dansk trøje på, slutter Braithwaite.

Danmark – Frankrig vises direkte på TV 2 PLAY, ligesom alle andre VM-kampe.