VM fodbold

Argentina beder Rusland om at udvise fire slagsbrødre

Argentinske myndigheder vil have fire argentinske fodboldfans udvist af Rusland, efter at de er blevet filmet i færd med at slås med kroatiske fans.

Se samtlige VM-kampe direkte på TV 2 PLAY.

Tusindvis af argentinske fodboldfans var skuffede og knuste oven på nederlaget til Kroatien, mens et fåtal allerede undervejs i kampen viste deres vrede og i så voldsom grad, at det nu kan få konsekvenser for dem.

På en amatørvideo optaget på Nisjnij Novgorod Stadion, hvor argentinske fans ses i slåskamp med kroatiske fans, har de argentinske myndigheder identificeret fire mænd, som de ønsker tilbageholdt og udvist af Rusland.

Det skriver sikkerhedsministeriet i Argentina i en meddelelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ruslands VM-organisationskomité har oplyst, at syv argentinere blev tilbageholdt af politiet efter kampen, som kroaterne vandt 3-0. Dermed hænger Argentinas håb om VM-guld i Rusland i en særdeles tynd tråd.

- Sagen er nu hos de juridiske myndigheder, og det er op til dem at afgøre den i overensstemmelse med de gældende love, siger en talsmand for komitéen.

Kroatisk fan sparket i hovedet

Videoen af fansene i infight har været i omløb på de sociale medier. Den viser mænd i argentinske og kroatiske farver sparke og slå til hinanden, mens andre tilskuere forsøger at splitte dem ad.

Én kroatisk fan bliver slået og ramt gentagne gange, da han ligger på jorden, og efterfølgende sparket i hovedet.

Det internationale fodboldforbund, FIFA, har også udtalt sig om videoen, og forbundet vil arbejde sammen med myndighederne for at identificere slagsbrødrene.

- Vi er absolut chokerede over de pågældende billeder. FIFA fordømmer på det kraftigste denne opførsel af disse såkaldte fans, skriver en talsmand fra forbundet til Reuters.

- FIFA samarbejder med de relevante myndigheder og vil gøre sit yderste for at bidrage til at identificere de mennesker, der er involveret i disse kriminelle handlinger for at sikre, at de får en passende straf.

Kroatisk forbund fordømmer fodboldvold

Det kroatiske fodboldforbund er ligesom FIFA chokeret over videoen og oplyser til Reuters, at det er i gang med at finde ud af, hvem manden, der bliver sparket i hovedet, er.

- Vi fordømmer altid fuldt og fast og er imod enhver form for fanuroligheder, fysisk eller verbalt, og vi er naturligvis kede af at se en kroatisk fan lide i denne video, udtaler en talsmand fra det kroatiske forbund til Reuters.

Reuters har forsøgt at få kommentarer fra både den argentinske og kroatiske ambassade i Rusland samt en talsmand fra det argentinske fodboldforbund, men ingen er vendt tilbage på nyhedsbureauets anmodninger.

Inden VM lovede Rusland og FIFA at afholde et sikkert og imødekommende VM trods bekymringer om, at turneringen kunne blive skæmmet af hooliganisme og fanuroligheder.

Med undtagelse af denne episode under torsdagens kamp mellem Argentina og Kroatien har det været småt med anmeldelser af voldelige hændelser.