VM fodbold

Argentinsk medie holdt et øjebliks stilhed efter nederlag

Skuffelsen har endnu ikke lagt sig i Argentina, efter at landet tabte til Kroatien torsdag aften.

Torsdag aften var der stille i hele Argentina.

Der plejer ellers at være fest i gaderne, når Lionel Messi og de andre spillere på landsholdet løber rundt på banen, men der var ikke grund til at feste, da modstanderen hed Kroatien.

Efter 90 minutter stod der et tre-tal ud for kroaterne, mens der ved Argentina stod et rungende nul, og ydmygelsen var total.

Det var ikke kun i de argentiske gader, hvor der var helt stille. Også på skærmen måtte borgerne vente lidt med at få kommentarer og analyser fra nederlaget.

Værter og eksperter på TyC Sport, der er et argentinsk sportsmedie, markerede landets 0-3-nederlag til ved at holde et øjebliks stilhed. Det skriver The Guardian.

Foruden nederlaget skulle årsagen blandt andet være, at det var første gang i 44 år, at Argentina ikke formåede at vinde bare en af de to første kampe ved en VM-slutrunde.

Skuffelsen har endnu ikke lagt sig i Argentina, efter at landet tabte til Kroatien torsdag aften. Video: TV 2 SPORT

- Et slag i hovedet

I de argentinske medier er der dog ikke ligeså meget stilhed. Her kalder de indsatsen og resultatet for "en katastrofe" og "en ydmygelse".

- Hvis kampen mod Island havde skabt tvivl, så slog kampen mod Kroatien illusionerne ihjel og ødelagde tusinders drømme, skriver den argentinske avis El Clarín

- Dem der stadig havde troen efter Islands-kampen fik et gevaldigt slag i hovedet. Der mangler stadig en kamp, men det giver ikke grund til håb. Holdet var ikke noget hold, lyder konklussionen.

Og El Clarín er ikke den eneste avis de argentinske spillere og trænerstab skal undgå at læse nærmere i, med mindre de er klar på en hårdhændet behandling.

- Argentina blev ydmyget af Kroatien med 3-0 og er efterladt med en meget kompliceret vej videre fra gruppespillet. Sampaolis hold spillede en konventionel kamp indtil en kæmpe fejl af Willy Caballero ødelagde kampen, og herfra forsvandt holdet fra banen, står der i La Capital.

Holdet er fortabt, siger Simeone

Atlético Madrid-træner Diego Simeone kommer også fra Argentina og er normalt stor tilhænger af holdet. Efter kampen langede han dog også ud efter landsholdsspillerne.

Simeone mener, at der hersker kaos i den argentinske trup.

- Der sker det lige nu, som også er sket i de seneste fire år, og det har været vanærende. Der er anarki og intet lederskab fra spillere, træner eller direktører. Holdet er fortabt. Nogle bør rejse sig og kæmpe, siger Simeone.

En argentisk journalist har ligeledes skrevet på Twitter, at spillerne angiveligt skulle have holdt et møde, hvor landstræner Jorge Sampaolis fremtid blev diskuteret.

- Nu: Spillerne er til møde. De anmoder om, at Jorge Sampaoli ikke er træner ved Nigeria-kampen, siger Sebas Tempone.

Stillingen inden sidste runde i gruppe D er:

  1. Kroatien (5-0) 6 point
  2. Nigeria (2-2) 3 point
  3. Island (1-3) 1 point
  4. Argentina (1-4) 1 point

Nigeria og Argentina mødes i sidste kamp, mens Island møder Kroatien. Begge kampe spilles den 26. juni klokken 20 og kan ses på TV 2 PLAY.