FIFA VM 2018

Australsk spiller lagt for had efter Danmark-kamp: - Han er chokeret

Australske Robbie Kruse har ikke haft det let på banen i landets første to VM-kampe, og det er ikke gået tilhængernes næser forbi.

Australien har fortsat chancen for at gå videre fra sin VM-gruppe foran Danmark og Peru. Det er dog ikke det eneste varme tema i den australske lejr inden den sidste gruppekamp mod Peru tirsdag.

Efter landets to første kampe har australske fans udtrykt deres store utilfredshed med den australske offensivspiller Robbie Kruse. Senest efter kampen mod Danmark, hvor Robbie Kruse blev skiftet ud i det 68. minut.

Her blev utallige indlæg skrevet på sociale medier med mere eller mindre hadefulde beskeder rettet mod den 29-årige Bochum-spiller.

Et af eksemplerne kommer fra Twitter-brugeren James Duyvestyn, som reagerede efter Kruses udskiftning mod Danmark.

- Robbie Kruse skiftet ud er det bedste valg, vi har truffet i turneringen, skriver han og slutter sit tweet af med hashtagget "scrub", som bedst kan oversættes som et slang for en taber.

De mange beskeder har fået Kruses holdkammerater til at bakke ham op.

- Det er bare skuffende – ikke kun for ham, men for alle os spillere, at vi repræsenterer Australien, og folk hjemme siger grimme ting, siger den australske landsholdsspiller Mathew Leckie på holdets pressemøde lørdag ifølge abc.au.

Her var Kruse selv ikke til stede. De australske spillere forsøger at undlade at holde øje med folks beskeder på de sociale medier under sådan en slutrunde, men alligevel er det nået ind til Kruse, fortæller Leckie.

- Han er, tror jeg, chokeret.

Derfor opfordrer han nu de australske fans til at støtte op om holdet i stedet for at fokusere på enkelte spilleres præstationer.

Robbie Kruse taler med danske Pione Sisto under 1-1-kampen mellem Australien og Danmark.

- Det er forståeligt, at folk kan lide nogle spillere bedre end andre. Men det giver dem ikke retten til at tale grimt om en spiller. Jeg håber, de stopper med det, for det kan ikke passe, at en spiller skal lide under sådan noget.

Også den australske forsvarsspiller Aziz Behich har en mening om kritikken af Kruse, som ifølge Behich er en værdifuld spiller for ”the Socceroos”.

- Det er folk, som sidder bag computerskærmen og sikkert aldrig har sparket til en fodbold før. Folk, der kritiserer, ser sikkert ikke engang vores kampe og hvor hårdt, at han arbejder, siger han på pressemødet.

Skal nok være klar til Peru

På tirsdag venter en potentielt afgørende kamp mod Peru for det australske landshold. Her skal Australien selv vinde og samtidig håbe på et dansk nederlag til Frankrig.

Den rutinerede landsholdsspiller Mark Milligan forventer, at Kruse kommer til at spille en rolle trods den hårde tid efter de to første kampe.

- Han skal nok være klar til at møde Peru. Det er meget vigtigere, hvad vi selv tænker om hinanden, end hvad der bliver sagt fra omverdenen, siger han og kommer med en opsang til fansene.

- Det er skuffende, at folk glemmer, at vi aldrig går på banen for at gøre det dårligt. Vi gør altid vores bedste. Folk har altid ret til at have en holdning, men det skal ikke gå så vidt, sagde han fredag til en presseseance dagen efter kampen mod Danmark.

De afgørende kampe i gruppe C bliver spillet tirsdag klokken 16:00.