VM fodbold

Belgiske stjerner sikrer storsejr over Tunesien

Romelu Lukaku og Eden Hazard stjal fokus, da Belgien besejrede Tunesien.

Belgien 5-2 Tunesien

  • 1-0: Eden Hazard (6' straffespark)

  • 2-0: Romelu Lukaku (16')

  • 2-1: Dylan Bronn (18')

  • 3-1: Romelu Lukaku (45+3')

  • 4-1: Eden Hazard (51')

  • 5-1: Michy Batshuayi (89')

  • 5-2: Wahbi Khazri (90+2')

  • Gule kort: Ferjani Sassi (14')

  • Dommer: Jair Marrufo (USA)

  • Tilskuere: 44.190 på Otkrytiye Arena i Moskva

Der var lagt op til en belgisk pligtsejr over Tunesien i lørdagens tidlige VM-kamp. Med to mål på 16 minutter kom Belgien planmæssigt fra start, men tuneserne gav ikke op uden kamp.

De belgiske stjernespillere viste sig imidlertid for stærke for de uheldige tunesere. Med to mål hver sørgede Romelu Lukaku og Eden Hazard - med lidt hjælp fra indskiftede Michy Batshuayi - for en 5-2-sejr.

Med sejren topper Belgien gruppe G med seks point efter to kampe, mens Tunesien har udspillet deres chance for avancement, hvis England får point mod Panama søndag.

Startopstillinger

Belgien (3-4-3)
Thibaut Courtois

Toby Alderweireld, Dedryck Boyata, Jan Vertonghen

Thomas Meunier, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco

Dries Mertens (85' Youri Tielemans), Eden Hazard (68' Michy Batshuayi), Romelu Lukaku (59' Marouane Fellaini​)

Tunesien (4-3-3)
Farouk Ben Mustapha

Dylan Bronn (24' Hamdi Nagguez) , Syam Ben Youssef (41' Yohan Benalouane), Yassine Meriah, Ali Maaloul

Ellyes Skhiri, Ferjani Sassi (59' Naim Sliti), Saifeddine Khaoui

Anice Badri, Fakhreddine Ben Youssef, Wahbi Khazri

Sådan forløb kampen:

Kampens første afslutning var som forventet belgisk. Den faldt efter to minutter, da Thomas Meunier trykkede med venstrebenet. I de tunesiske viste Farouk Ben Mustapha sikre hænder fra i sin første VM-kamp nogensinde.

Bare to minutter efter var der igen fare på færde. Syam Ben Youssef nedlagde klodset den belgiske anfører Eden Hazard på kanten af målfeltet i tunesernes venstre forsvarsside. Kampens amerikanske dommer Jair Marrufo var ikke i tvivl. Forseelsen var begået indenfor kridtstregen, og han pegede derfor på straffepletten, hvorfra Hazard eksekverede sikkert med et fladt spark til højre for keeperen. Dermed var Belgien foran efter bare fire minutter.

12 minutter var spillet, da belgierne var tæt på at udbygge føringen. Efter flot opspil lagde Romelu Lukaku et fladt indlæg ind tæt under mål, hvor Eden Hazard var hurtigst. Den belgiske stjerne missede til sin egen ærgrelse en stor chance for at gøre sig til dobbelt målscorer. Afslutningen sad lige på keeper Farouk Ben Mustapha.

Bare tre minutter senere skete det så. Dries Mertens førte bolden frem i et belgisk kontrastød, inden han spillede Lukaku fri i dybden. Den store angriber tog bolden med og hamrede til med venstrebenet. Bolden strøg igennem benene på Syam Ben Youssef og ind i det fjerne målhjørne. 2-0 efter et kvarters spil

Tunesien forfulgt af uheld

Så skulle man måske tro, at kampen var lukket, men det ville tuneserne ikke finde sig i. Et par minutter efter Belgiens 2-0-mål sparkede Wahbi Khazri ind i panden på holdkammerat Dylan Bronn, der sikkert dirigerede bolden i mål uden chance for målmand Thibaut Courtois. Og så var kampen igen helt åben.

Kampen fik imidlertid ingen lykkelig udgang for den tunesiske målscorer Dylan Bronn. Kort efter sin reducering vred han sig i græsset. Skadet forlod højrebacken banen, hvilket tvang Tunesien i at bruge første udskiftning efter 24 minutters spil. Ind kom Hamdi Nagguez.

Derpå faldt kampen en smule til ro efter den hektiske indledning. Men fem minutter før pausefløjt blev Tunesien ramt af et ny uheld. Syam Ben Youssef blev placeret på en båre og måtte bæres fra banen med en skade. I hans sted kom Yohan Benalouane ind, og dermed var tunesernes muligheder for at lave taktiske ændringer kraftigt forringet. To af holdets tre udskiftninger var brugt, inden kampen var halvvejs.

Begge hold havde optræk til chancer inden pausen. Men det blev først rigtig farligt tre minutter inde i dommerens overtid. Her kunne Romelu Lukaku løfte bolden over en fremadstormende tunesisk keeper og score sit fjerde VM-mål efter flot oplæg af Thomas Meunier. Dermed gik Belgien til pause med både den taktiske overhånd og en 3-1-føring.

Dødsstødet

Hvis landstræner Nabil Maaloul havde brugt pausen på at puste nyt håb ind i sine tunesiske spillere, må han have ærgret sig i stor stil bare fem minutter inde i anden halvleg.

Den belgiske forsvarsspiller Toby Alderweireld sendte en lang bold ned bag Tunesiens bagkæde, hvor Eden Hazard tog den ned med brystet. Imens havde keeper Farouk Ben Mustapha bevæget sig ud af målet, og det var Hazard fuldstændig klar over. Med et skarpt træk gik han forbi den tunesiske målmand og trillede bolden i mål til sin anden scoring i kampen. 4-1 til Belgien, og Tunesien var sendt til tælling.

Det fik den belgiske landstræner Roberto Martinez til at skifte sin stjernespiller ud efter knap en time. Marouane Fellaini kom på banen i stedet for Lukaku i en defensiv udskiftning. Og det ville Nabil Maaloul ikke stå tilbage for. Med over en halv time igen brugte han sin sidste udskiftning.

Afbrænder på afbrænder

68 minutter var gået, da kampens anden dobbelte målscorer tog plads på bænken. Roberto Martinez havde indledt sin store spareplan, og den indebar, at Michy Batshuayi skulle have chancen på bekostning af Hazards jagt efter et tredje mål.

I stedet forsøgte indskiftede Batshuayi at gøre sin anfører kunsten efter, da han med et kvarter igen afdriblede målmand Ben Mustapha, inden han kunne se sin sløje afslutning blive reddet på stregen af en vaks forsvarsspiller.

Og Michy Batshuayi var overhovedet ikke færdig. Yannick Ferreira-Carrascos hårde langskud blev halvklaret af den tunesiske keeper, og returen endte hos den indskiftede angriber. Batshuayi lagde masser af kraft i sin indersideafslutning og måtte se den tage undersiden af overliggeren og ryge ud.

Jan Michaelsen var ikke imponeret af den belgiske angribers målnæse. Video: Anders Masannek Jørgensen

Kort efter blev han igen spillet fri foran mål. Kevin De Bruyne sendte et indlæg ind, som Batshuayi sparkede til første gang, men Ben Mustapha var vågen på målstregen og hev en stor redning op af ærmet. Men til sidst lykkedes det. Med et minut igen sendte Michy Batshuayi endelig bolden i mål efter forarbejde af en anden indskifter, Youri Tielemans.

Til sidst nåede Wahbi Khazri at pynte på resultatet, men ikke mere end at Belgien kunne hive en sikker 5-2-sejr i land. Dermed er Tunesien så godt som færdige ved VM. Et engelsk point mod Panama søndag vil fjerne tunesernes spinkle mulighed for avancement. Belgien topper derimod gruppen med seks point på to kampe.