VM fodbold

Danske spillere holdt fri i Ruslands svar på ’Sunny Beach’

De danske VM-spillere brugte en del af deres fridag på at besøge feriebyen Anapa. TV 2 SPORT har boet i byen siden spillernes ankomst til Rusland.

Mulighederne er tæt på uendelige i Anapa, der er et foretrukket feriemål for hundredtusindvis af russere.

Med en beliggenhed helt ud til Sortehavet og temperaturer omkring 30 grader om sommeren er basis på plads. Læg dertil en syndflod af underholdningsmuligheder, der får Bakken til at blegne og Tivoli Friheden til at virke tom.

Anapa downtown er stoppet fuldstændig til med karruseller, skydetelte og tilbud om at få taget et billede med forskellige dyr. Det er Ruslands svar på Sunny Beach, hvor der også er plads til børnefamilier.

Utroligt nok var vejret dårligt den dag, Åge Hareide benådede landsholdsspillerne en fridag fra træningsbanen. Solen har bagt ubarmhjertigt fra en flot, lyseblå himmel, siden truppen landede i Rusland den 11. juni. Men i dag, da der var tid til en tur på stranden, var vejret både gråt og vådt.

Efter at have jongleret i en rundkreds på stranden drog spillerne ind mod byen, hvor der er mange mennesker på gaden uanset vejr og klokkeslæt.

Anapa er én stor tivoliby, og der er tilbud, vi aldrig eller kun sjældent ser i Danmark. Man kan for eksempel få taget et billede med en abe, der har tøj på. Man kan holde en papegøje. Eller man kan sætte sig hen til en påfugl, der er lænket fast til en piedestal.

Overalt banker musikken af sted. Det lyder som ét langt bidrag til det internationale melodigrandprix, og efterhånden som solen går ned, går volumen op. Midt i støjen er der selvfølgelig skydetelte, rutsjebaner og pariserhjul. Der er en lille markedsplads med alt fra Babushka-dukker til lys af bivoks, et teater med tilhørende walk of fame og det efterhånden obligatoriske springvand med skiftende stråleformationer.

Ved stranden har de bedste hoteller en privat Beach Club, men også her er der underholdning at finde. Man kan eksempelvis stå på vandski i en stor kabelbane, og så kan man naturligvis få stillet sulten i en endeløs række af restauranter.

Næsten alle skilte i Anapa er med kyrilliske bogstaver. Et enkelt afslører dog, at man kan købe ’HOT DOGGER’. De fleste menukort er også ulæselige for os, der kommer udefra. Til gengæld prøver folk alt, hvad de kan, for at gøre sig forståelige på engelsk. Men egentlig vil de gerne beholde ’Ruslands Sunny Beach’ for sig selv, fortæller en tolk. Indenrigsturisterne frygter, at en invasion udefra vil få priserne til at eksplodere, og det er der ingen interesse for i en af middelklassens foretrukne feriebyer.

Søndag skal landsholdet tilbage på træningsbanen lidt uden for byen, inden holdet rejser til Moskva for at spille den sidste gruppekamp mod Frankrig på tirsdag den 26. juni.