VM fodbold

- Det er jo et brydegreb, siger ekspert om ikke dømt straffespark

Aleksandar Mitrović fik ikke et straffespark, da han blev holdt nede af to spillere, og det er en fejl, mener to eksperter.

Med en scoring i overtiden sikrede Xherdan Shaqiri, at Schweiz kunne tage en sejr på 2-1 over Serbien, da de to nationer mødtes fredag aften.

Men resultatet kunne have været anderledes.

Det ser vanvittigt ud. Det er jo et brydegreb, og der står jo to mand. Jeg har aldrig set noget lignende

Bo Henriksen, fodboldekspert for TV 2 under VM

Kort efter at schweizerne havde udlignet, slog Dusan Tadic et indlæg fra højre side. Bolden havde retning mod stærke Aleksandar Mitrović, der forsøgte at komme frem til den. Men serberen blev holdt nede af to forsvarsspillere, og der blev ikke dømt straffespark af kampens tyske dommer, Felix Brych.

Ifølge to eksperter blev der ikke brugt helt lovlige metoder. Egil 'Drillo' Olsen, der er tidligere norsk landstræner og fodboldekspert for NRK under VM, irriterer sig voldsomt over, at VM-dommerne ikke tager deres rolle alvorligt.

- Der er ikke kun straffe, de burde også have to mand udvist. Det er en problematik, der er gammel, og som har foregået i mange år. Jeg har også selv diskuteret det med dommerne, siger Egil Olsen.

- Jeg har set, at der før er blevet dømt straffe i lignende tilfælde, men det er sjældent, at det ikke bliver i så graverende situationer.

- Det ser vanvittigt ud

Samme holdning har Bo Henriksen, der kommenterede kampen og fungerer som TV 2 SPORTs fodboldekspert under VM-slutrunden.

- Den vil jeg gerne se igen, da det ser ud som om, at der er to mand, der holder ham og laver en sandwich på ham. Hvis der ikke er straffespark her, så ved jeg ikke hvornår, sagde Henriksen under kommenteringen af kampen.

- Det ser vanvittigt ud. Det er jo et brydegreb, og der står jo to mand. Jeg har aldrig set noget lignende. Den ene af de schweiziske forsvarsspillere kigger ikke engang på bolden.

De to eksperter fremhæver samtidig, at Felix Brych, foruden den ene episode, kom godt fra opgaven.

Schweiz har nu fire point efter to kampe, imens Serbien har tre.