FIFA VM 2018

Engelsk opstilling lækket før vigtig VM-kamp: - Det generer mig ikke

En lap papir kan give Panama den taktiske overhånd mod England, men den engelske landstræner er ikke bekymret.

Panama har fået en taktisk fordel, inden opgøret mod England søndag. Under det engelske landsholds træning torsdag blev assistenttræner Steve Holland nemlig fotograferet med en lap papir i hånden.

Et papir, der ved nærmere eftersyn, meget vel kan indeholde Englands startopstilling.

I den engelske lejr tager man imidlertid lækket roligt.

- Det generer mig ikke det mindste. Der er et hold med 23 navne på papiret. Et andet papir har forskellige spillere på forskellige positioner, fordi vi bytter folk ud og skifter andre ind, siger landstræner Gareh Southgate ifølge The Telegraph.

Selvom han i første omgang nedtoner papirets betydning, sender han alligevel en stikpille afsted mod de britiske medier.

- For mig er der intet drama, men det er selvfølgelig altid en ulempe, hvis vores modstander får vores opstilling. Medierne bliver nødt til at beslutte, om de vil hjælpe holdet eller ej. Men i og med, det kun var en holdliste, gør det i virkeligheden ikke den store forskel.

Landstrænerens slet skjulte kritik af medierne bliver bakket op af Kyle Walker, der startede inde i den indledende sejr over Tunesien.

- Det kommer ikke til at hjælpe os med at komme videre i turneringen, fordi resten af verden kan se opstillingen nu. Hvis det altså er opstillingen, lyder lidt vævende fra forsvarsspilleren.

Holland har undskyldt

Det er så godt som sikkert, at England ændrer startopstillingen mod Panama. Tottenham-spilleren Dele Alli, der startede mod Tunesien, er nemlig yderst tvivlsom til opgøret.

Kyle Walker understreger, at holdet er uvidende om, hvem erstatningen bliver.

- Jeg kender ikke opstillingen, og ingen af drengene kender den. Vi har ingen idé, så man kan ikke lægge for meget i det. I fremtiden ville det være bedre, hvis det ikke kommer ud, så de andre hold ikke kender vores formation og træningsplan, siger backen, der samtidig afslører, at Gareth Southgate har holdt længere på opstillingen, end det var tilfældet før første kamp.

- Før kampen mod Tunesien fik vi besked med et par dages varsel, om vi skulle spille eller ej. Men denne gang får vi det nok først lørdag.

Ifølge Walker nøjes spillerne ikke med at ignorere de lækkede papirer. De har derimod udnyttet lejligheden til at stikke lidt til assistenttræneren.

- Steve undskyldte til os alle i morges, efter vi havde drillet ham lidt med det, fortæller han om Steve Holland, der udover at agere Southgates højre hånd også tager dommertjansen, når England spiller 11 mod 11 til træning.

- Lige før vi gik ud og varmede op til træningen, undskyldte han og sagde, at det var første gang, han havde begået en fejl i 20 år, hvilket vi gjorde grin med, fordi hans evner som dommer ikke er så gode.

England møder Panama søndag klokken 14. Se kampen på TV 2 PLAY.