VM fodbold

Landsholdet bruger VM-fridag på strandfodbold

Fodboldlandsholdet holder fri fra træningsbanen lørdag og er i stedet taget på stranden.

Du kan se Danmark mod Frankrig direkte på TV 2 Play tirsdag klokken 16.

Det imponerende græstæppe på fodboldlandsholdets VM-træningsanlæg nær sortehavsbyen Anapa står lørdag tomt for danske spillere. I stedet er danskerne taget på stranden og har fået sand under fødderne.

Fodboldlandstræner Åge Hareide har bevilget de danske spillere en træningsfridag, men spillerne kan ikke helt lade bolden ligge.

Spillerne har taget en Select-bold med på stranden, så de i roligt tempo og højt humør får vedligeholdt teknikken ved en jongleringsleg.

Det fremgår af spillernes konti på sociale medier.

Af billeder og videoklip fremgår det, at flere lokale strandgæster ser til, mens de danske boldekvilibrister hygger sig.

Allerede inden træningen fredag eftermiddag gav den danske landstræner udtryk for, at spillerne skulle igennem en let træning dagen efter 1-1-kampen mod Australien, og at de muligvis kunne se frem til mere afslapning.

- Vi kommer sandsynligvis til at trappe mere ned til træningerne frem mod Frankrig-kampen, og det kan være, at spillerne får fri fra træning lørdag for at hvile og lave lidt alternativ træning, sagde Åge Hareide, der altså nu har effektueret den tanke.

VM-jokeren Martin Braithwaite er tilhænger af det forslag, selv om han ikke mener, at man kan tale om træthed i VM-truppen.

- Når man spiller i sin klub, har man som regel en ugentlig fridag, så jeg tror, at det ville være en god idé, hvis vi også fik en, for det har vi ikke haft, siden vi tog herned, sagde Braithwaite inden fredagens træning.

Dansk Boldspil-Union ønsker ikke at oplyse, hvad spillerne ellers skal lave på deres fridag.