FIFA VM 2018

Svensk landstræner var rasende på tyskerne efter VM-drama

Sveriges landstræner, Janne Andersson, var alt andet end tilfreds med opførslen fra den tyske lejr efter den dramatiske kamp mellem de to nationer.

Se videoen med den rasende svenske landstræner øverst i artiklen.

Følelserne var ikke til at tage fejl af under VM-kampen mellem Sverige og Tyskland, hvor en sen tysk 2-1-scoring fra Toni Kroos i det femte tillægsminut gav tysk forløsning og svensk skuffelse. Efter slutfløjtet blev kamphanerne ved med at kæmpe uden for banen. Og det gik ikke stille for sig.

Den svenske bænk ført an af landstræner Janne Andersson var nemlig tydeligt oprørte.

- På slutfløjtet er der et par tyske ledere, som springer frem og agerer usportsligt. De håner og viser os tegn. Det bør man ikke gøre, og derfor bliver jeg rasende, siger landstræneren efter kampen på et pressemøde.

Det fik den svenske landstræner til at sætte kurs mod tyskernes stab. Her var ordet 'respekt' en del af hans budskab.

- Jeg skreg: "Respekt. Hvad er det for en fandens respekt?" Sådan håner man fandeme ingen, siger han ifølge expressen.se.

Den oprørte udgave af Janne Andersson er ikke noget, TV 2 SPORTs fodboldekspert Troels Bech kan genkende.

- Jeg kender Janne rigtig fint, og han er i de fleste situationer en utroligt afbalanceret mand. Men her tænder han af, siger Troels Bech.

Janne Andersson var ikke alene om at være ophidset. Flankeret af svenske spillere og folk fra staben blev der skubbet og talt med store bogstaver mod tyskerne.

Også den svenske landsholdsspiller Emil Forsberg var oprevet over den tyske bænks opførsel.

- Det er ulækker opførsel. Det er okay at score, men man løber ikke hen til modstanderen og fejrer det. Det er mangel på respekt, siger Forsberg og får opbakning af den svenske anfører Andreas Granqvist:

- Det er kedeligt, at de opfører sig sådan som regerende verdensmestre, siger den svenske anfører.

Tysk landstræner så intet

Den tyske landstræner, Joachim Löw, var naturligvis mest interesseret i at tale om den sene scoring og den vigtige sejr. Faktisk lagde han slet ikke mærke til tumulten holdene imellem, og billederne viser da også, at han ikke var en del af det.

- Vi koncentrerede os om andre ting og krammede hinanden. Jeg så ingen fagter mod den svenske bænk, siger Joachim Löw på pressekonferencen ifølge SVT.

På onsdag klokken 16.00 er der sidste spillerunde i gruppe F. Her møder Tyskland Sydkorea, mens Sverige og Mexico tørner sammen. Den spændende sidste spillerunde og begge kampe kan ses på TV 2's kanaler.