VM fodbold

VM-helte afviser, at speciel jubelscene var en stikpille

Der var ikke noget politisk budskab bag jublen fra Xherdan Shaqiri og Granit Xhaka i kampen mod Serbien.

Se samtlige VM-kampe direkte på TV 2 PLAY.

Schweiz blev det første hold ved dette VM til at vende et nederlag til sejr, da de fredag aften vendte 0-1 til 2-1 og en sejr mod Serbien.

Mændene bag de to schweiziske scoringer var Granit Zhaka og Xherdan Shaqiri, der har rødder i Albanien og Kosovo. To lande med et meget anstrengt forhold til Serbien grundet Kosovokrigen fra 1990'erne.

De to spillere valgte da også at fejre deres mål ved at forme det, der er kendt som den albanske ørn med hænderne, men selv afviser de to spillere, at deres fejring skulle ses som en stikpille til modstanderne og et bidrag til hadet mellem nationerne.

- Det er en fantastisk dag. Det er klart, at det er en meget speciel kamp for mig. Tusinder af folk, familie fra Schweiz, fra Albanien og Kosovo har skrevet til mig. Den her sejr er til min familie, som altid støtter mig. Min jubel var ikke en besked til modstanderen, det var rene følelser, fortalte Granit Xhaka, der stod for målet til 1-1 til schweizisk TV efter kampen.

- I de første 15 minutter var vi slet ikke med i kampen. Serbien gjorde det rigtig godt og havde mange chancer. I halvlegen blev der råbt, og vi var ikke tilfredse. Og så kom vi med sådan en reaktion i anden halvleg. Helt fantastisk. Vi har lige taget et gigantisk skridt fremad.

Granit Xhaka var manden, der på flotteste vis bankede udligningen i kassen med et flot langskudsmål i anden halvleg.

I kampens sidste minut var det så Xherdan Shaqiri, der sendte de tre point til Schweiz og kvitterede med kampens anden albanske ørn som jubelscene.

- Det handlede ikke om politik, men om fodbold. Vi viste god moral og fortjente sejren. Jeg er glad for præstationen. Du er nødt til at være der i de store kampe, og vi var der som hold, fortalte matchvinderen Shaqiri ligeledes til schweizisk tv efter kampen.

Med sejren deler Schweiz førstepladsen i deres VM-gruppe med Brasilien. Begge mandskaber står noteret for fire point, mens Serbien er på tre point, og Costa Rica står uden VM-point.