VM fodbold

Danskere tror på hjælp fra Peru - men vil selv sikre avancement

Kasper Dolberg og Andreas Cornelius tror på en sejr til Peru, men fortæller også, at de hellere selv vil besejre Frankrig.

Du kan se Danmark mod Frankrig direkte på TV 2 Play tirsdag klokken 16.

Danmark kan med en uafgjort eller en sejr mod Frankrig på tirsdag spille sig i ottendedelsfinalen ved VM-slutrunden i Rusland.

Men danskerne kan også sikre sig avancement, selvom det skulle blive til et nederlag til franskmændene. Det kræver, at Peru henter point mod Australien i en kamp, der bliver spillet på samme tid.

Og hvis man spørger de danske spillere, tror de bestemt på, at det er en mulighed.

- Jeg synes, at Peru er en tand bedre end Australien. Til gengæld har de så ikke noget at spille for, men jeg tror, at med alle de fans de har med, vil de give den en skalle, siger Andreas Cornelius til TV 2 SPORT.

- Vi har en fin tro på, at vi går videre. Vi kan selv afgøre det, men også fordi at det ser ud til, at Australien ikke vinder.

Se et sammendrag af Danmarks første VM-kamp mod Peru. Video: Anders Masannek

- Det er ikke umuligt, at Peru tager sejren

20-årige Kasper Dolberg har endnu ikke fået sin slutrunde-debut, men kunne alligevel se fra bænken, at Peru var en stærkere modstander end Australien.

- Jeg synes faktisk, at Peru virkede til at være rigtig gode. De har hurtige spillere, som jeg tror, at Australien kunne få lidt problemer med.

- Men igen er Australien rigtig stærke og har meget power. Det er svært at sige, men jeg tror ikke, at det er umuligt, at Peru går hen og tager sejren. Men vi går ind og tænker på, at vi selv kan afgøre det, siger Kasper Dolberg.

Landstræner Åge Hareide har hele tiden haft troen på, at Danmark kunne gå videre fra gruppespillet, og den tro er der stadig.

- Peru har spillet godt i to kampe nu, men har ikke fået point. Så en uafgjort i den kamp kunne være et godt resultat, siger Hareide.

- Min tro på en dansk ottendedelsfinale er stærk, og det har den været hele tiden. Den forbliver stærk, indtil vi er færdige med Frankrig-kampen.

Du kan se Danmark mod Frankrig direkte på TV 2 Play tirsdag klokken 16.