VM fodbold

Japan og Senegal deler og sætter pres på favoritter

Senegal og Japan spillede 2-2 i gruppe H i en chancerig kamp. Med resultatet kan enten Colombia eller Polen være færdig ved VM søndag aften.

Senegal 2-2 Japan

  • 11': 1-0, Sadio Mané
  • 34': 1-1, Takashi Inui
  • 71': 2-1, Moussa Wague
  • 78': 2-2, Keisuke Honda
  • Gule kort: Youssouf Sabaly, Cheikh Ndoye, Mbaye Niang (Senegal), Makoto Hasebe, Takashi Inui (Japan)
  • Tilskuere, Ekaterinburg Arena: 32.572

Senegal kunne ikke holde fast mod Japan, som aldrig gav op. Japanerne kæmpede sig tilbage til trods for at være kommet bagud to gange undervejs, og det kan vise sig at blive vigtigt i VM's gruppe H.

Både Senegal og Japan kunne gå ind til opgøret med selvtillid og tre overraskende point fra deres første opgør mod henholdsvis Polen og Colombia, og med pointdelingen har de begge fire point inden sidste spillerunde.

Det betyder, at begge hold har mulighed for selv at afgøre det i sidste spillerunde uanset udfaldet af aftenens kamp mellem Polen og Colombia. Begge har nul point, og en eventuel taber af opgøret vil være færdig ved VM. Den kamp viser TV 2 og TV 2 PLAY med kampstart fra klokken 20.00.

Sådan forløb kampen

Japan stillede med de samme 11 spillere som i sejren over Colombia, mens Senegal byttede Stokes Mame Diouf ud med klubkammeraten Papa Alioune Ndiaye, der også kendes som Badou.

Senegal sad på det meste i de første 20 minutter, men derefter kom Japan bedre med i opgøret. 

Efter 11 minutter kom Senegal foran efter håbløst forsvarsspil af Japan. 

1-0 Video: Magnus Stig Christensen

Japans Genki Haraguchi fik clearet et indlæg særdeles dårligt med hovedet, så bolden landede lige foran Youssouf Sabaly, der trykkede af. 

Japan-keeper Eiji Kawashima fumlede derefter og parerede bolden ind på anfører Sadio Mané, der dermed scorede tæt ved mål.

Det var Senegals hurtigste scoring ved et VM, og selv om Senegal efter den første halve time trak sig lidt tilbage, var Japan ikke kommet til en chance efter 30 minutter. 

Første gang det skete, var der til gengæld mål. 

Efter 33 minutter drejede Takashi Inui bolden i mål i det lange hjørne i feltet, da Senegals forsvar passivt så til.

1-1

1-1 ved pausen kunne Japan være godt tilfreds med, og efter en time burde Japans Yuya Osako fra FC Köln have bragt holdet foran, da han helt mistimede et indlæg, hvor bolden blot skulle sparkes det sidste stykke i mål. 

Japan var i teten og fire minutter senere bankede Inui bolden på sammenføjningen fra distancen efter et angreb, hvor Osako spillede ham fri med en hælaflevering.

Efter en skidt anden halvleg var det alligevel Senegal, der kom foran med 20 minutter igen. 

Sabaly fik lagt bolden ind i feltet, hvor Moussa Wague fra belgiske Eupen kom stormende og hamrede den i mål til 2-1. 

1-2 Video: Magnus Stig Christensen

Syv minutter senere var der kaos i Senegals forsvar, da keeper Khadim N'Diaye var på skovtur og gik helt fejl af et indlæg. 

Bolden endte hos 32-årige Keisuke Honda, der udlignede til resultatet 2-2.