VM fodbold

Kvist klar til at spille: - Man må også godt mærke, at man er i live

William Kvist er på vej tilbage til Rusland, hvor han har meldt sig klar til kamp.

Se alle Danmarks VM-kampe direkte på TV 2 PLAY.

Bagagen er checket ind, og rygsækken er pakket.

William Kvist sætter sig igen ind i et fly med retning mod Mosvka og Rusland, da hans krop er blevet klar til, at han kan rejse.

Danskerens diagnose var et brækket ribben og en punkteret lunge, efter at Perus Jefferson Farfan ramte Kvist i maven med sit knæ.

Han kan formentlig ikke spille mod Frankrig, lyder det fra landstræner Åge Hareide, der senere vil vurdere, om spilletid til Kvist i en eventuel ottendedelsfinale vil være en mulighed. 

Men hvis man spørger hovedpersonen selv, er der ikke mange ting, som forhindrer ham i at få spilletid.

- Jeg er frisk og klar til at spille. Jeg har trænet hårdt i mange dage og tæmmet en bold med brystet endda. Man må også godt mærke, at man er i live, siger William Kvist til TV 2 SPORT.

Kommer du til at spille?

- Det må du spørge Åge om. Jeg er klar. Vi skal selvfølgelig have mig ind i truppen stille og roligt, og de skal også lige fornemme, hvor jeg er henne. Det må vi se. Nu skal jeg på det fly og af sted.

- Jeg skal med for at bidrage, jeg vil ikke være turist. Det er klar, at antallet af minutter bliver nok flere, hvis vi går videre, siger den danske midtbanespiller.

Blev emotionel i ambulancen

William Kvist fortæller, at han har fået lavet forskellige skinner, som skal beskytte det område, hvor han har slået sine ribben.

Han har endda prøvet at lave en skuldertackling og tæmme en bold med brystet, og det gik fint.

- Jeg har det fantastisk. Jeg er så glad og spændt over at være tilbage. Jeg lå i en ambulance og hulkede næsten på vej væk fra stadion, havde lidt ondt og havde to dage på et fint hospital i Rusland. De behandlede mig godt, men det er klart, at jeg var meget langt nede, siger Kvist.

Jeg tror stadig, at det gør ondt på ham

Thomas Delaney

- Der er ingen tvivl om, at hele foråret for mig har handlet om at komme til VM. Det har da gjort sindssygt ondt. Det gjorde også, at det blev lidt emotionelt i ambulancen til hospitalet. Jeg skulle betale lidt mere end blod, sved og tårer, og det har jeg betalt.

Delaney glæder sig til gensynet

William Kvists faste makker på den danske midtbane Thomas Delaney glæder sig også til, at han kommer tilbage.

- Det bliver dejligt at se ham igen. Han er en god fyr og har været med i lang tid. Jeg ved, at alle har et godt forhold til William. Jeg hørte det her til morgenmaden og er meget glad for det, siger Thomas Delaney.

- Jeg håber selvfølgelig, at han har det godt og er klar. Jeg tror stadig, at det gør ondt på ham, men jeg sagde også tidligere, at han vil gøre alt for at komme tilbage. 

Danmark møder Frankrig tirsdag den 26. juni i tredje og sidste gruppekamp, hvor ét point vil være nok til at gå videre til ottendedelsfinalerne.

Du kan se Danmarks afgørende gruppekamp mod Frankrig direkte på TV 2 PLAY tirsdag kl. 16.00.