FIFA VM 2018

Landsholdet nød fridag i Rusland: - Dejligt - også for hovedet

Efter 12 dage med enten kamp eller træning i Rusland fik VM-truppen lov til at slappe af hele lørdag.

Knap to uger efter ankomsten til Rusland kunne landsholdet lørdag skifte fodbolde og taktik ud med feriestemning og turistvanding i Anapa.

Det blev en anderledes dag, som holdet har nydt godt af, fortæller anfører Simon Kjær.

- Det var dejligt, også for hovedet. Der var stadig de behandlinger, vi skulle have, men det var dejligt med en dag, hvor vi fik koblet af, siger Kjær til TV 2 SPORT.

- Det med at få hovedet væk og slået fra til en vis grad, det er vigtigt. Det er lang tid, man er samlet om de samme rutiner hver dag: Morgenmad. Træning. Frokost. Aftensmad. Møde. Man skal prøve at få brudt mønsteret engang i mellem, og det er med at finde en balance og hele tiden at være frisk i hovedet.

Midtbanespilleren Lasse Schöne, der har erstattet William Kvist efter FCK’erens skade, sætter også pris på fridagen.

- Det var meget dejligt. Vi var først på stranden, selvom det nok var den dårligste dag vejrmæssigt de seneste uge, men det var hyggeligt at lege med bolden sammen.

- Når man er i klubberne, så er der også fridage en gang i mellem. Det er lang tid, vi er samlet, så det er dejligt at kunne koble af en dag, hvor der ikke er nogen træning.

Landsholdet indledte den VM-forberedelserne den 23. maj i Helsingør. Inden afrejsen til Rusland nåede de at holde tre fridage: Den 26. og 27. maj samt den 10. juni. Siden den 11. juni har holdet ikke haft fri før i går. 

- Det kan man sagtens mærke, siger Simon Kjær.

- Derfor er det også vigtigt, vi lige får hovederne væk engang i mellem. Vi fik lidt anderledes mad i går og hørte lidt musik, mens vi spiste. Vi hyggede os, så det var en fin dag.

Efter fridagen trænede landsholdet for lukkede døre søndag formiddag. Om eftermiddagen flyver holdet til Moskva, hvor den tredje og sidste gruppekamp spilles på tirsdag.

Et enkelt point mod Frankrig er nok til at sende Danmark videre til 1/8-finalerne. En sejr vil sikre førstepladsen i gruppen.

Danmark – Frankrig vises direkte på TV 2 PLAY, ligesom alle andre VM-kampe.