FIFA VM 2018

Sådan så det ud, da tyske ledere hånede Sverige - forbund undskylder

Det blev for følelsesladet efter den sent tilkæmpede 2-1-sejr over Sverige, skriver det tyske fodboldforbund på Twitter.

Se episoden længere nede i artiklen. Husk at du kan se samtlige VM-kampe direkte på TV 2 PLAY.

Det tyske fodboldforbund har lagt sig fladt ned og beklaget, at flere personer fra den tyske stab hånede folkene på den svenske bænk, herunder landstræner Janne Andersson, efter at Tyskland lørdag aften besejrede Sverige ved VM i fodbold.

- Det var en følelsesladet kamp. Til sidst var der nogle reaktioner eller fagter fra vores stab mod den svenske bænk, som var for følelsesladede. Derfor har vi undskyldt over for den svenske træner og hans hold. "Ursäkta", skriver det tyske fodboldforbund på Twitter, hvor det sidste ord er det svenske ord for undskyld.

De store følelser var i spil efter kampen i Sotji i gruppe F, som Tyskland vandt 2-1 på et frisparksmål af Toni Kroos i dommerens femte tillægsminut i anden halvleg.

'Respektløst'

Umiddelbart efter kampen gik to personer fra den tyske stab hen mod det område, hvor den svenske stab opholdt sig. Efter flere hånende tyske klap blev det for meget for landstræner Janne Andersson og andre fra det svenske hold, og der blev råbt og skubbet, inden situationen kom under kontrol.

Se episoden filmet bag bænkene herunder. I videoen øverst fokuserer tv-kameraet på den svenske landstræner Janne Andersson.

- Nogle af de tyske ledere fejrede sejren ved at løbe imod os og håne os med fagter. Respektløst. Det gjorde mig virkelig sur. Der var mange på vores bænk, som reagerede. Sådan opfører man sig ikke, sagde den svenske landstræner ifølge Aftonbladet.

Også de svenske landsholdsspillere Emil Forsberg og Andreas Granqvist var rystede over de tyske lederes adfærd.

- Det er ulækker opførsel. Det er okay at score, men man løber ikke hen til modstanderen og fejrer det. Det er mangel på respekt, lød det fra Forsberg, der fik opbakning fra sin anfører:

- Det er kedeligt, at de opfører sig sådan som regerende verdensmestre, sagde Andreas Granqvist.

Löw så intet

Tysklands landstræner Joachim Löw lagde ikke mærke til tumulten mellem holdene på sidelinjen efter kampen. Tv-billederne viser da også, at han havde travlt med at kramme med blandt andre Oliver Bierhoff, der er manager for det tyske herrelandshold.

Tysklands landstræner Joachim Löw lagde ikke mærke til tumulten mellem den tyske og svenske bænk efter VM-gruppekampen. Video: TV 2 SPORT

Sejren over Sverige betyder, at Tyskland med en tomålssejr over Sydkorea i holdenes tredje og sidste gruppekamp er sikker på avancement til ottendedelsfinalerne.

Sverige kan også fortsat gå videre - det kræver en sejr over Mexico, der lige nu topper gruppen.

Stillingen i VM's gruppe F

  1. Mexico (3-1) 6 point
  2. Tyskland (2-2) 3 point
  3. Sverige (2-2) 3 point
  4. Sydkorea (1-3) 0 point

De sidste kampe i gruppe F spilles onsdag eftermiddag kl. 16.00. Begge kampe kan ses direkte på TV 2s kanaler og selvfølgelig også på TV 2 PLAY.